Hirdetés - Generali

Pár hét múlva kezdődik a téli olimpia

Pár hét múlva kezdődik a téli olimpia

Korcsolya | 2018. január 3.

Alig egy hónap van vissza a phjongcshangi téli olimpia megnyitójáig, de az éremre hajtó rövid pályás gyorskorcsolyázóink addig sem pihenhetnek, a PSN Zrt. Sportiskola két kiválósága, Knoch Viktor és Burján Csaba rajthoz áll a január második hétvégéjén meg

Bánhidi Ákos csapatmenedzser elárulta, hogy a női és a férfiváltó is a lehető legerősebb összeállításban indul majd, hiszen nem lenne szerencsés, ha a sportolók a novemberi világkupa után legközelebb csak a téli olimpián versenyeznének. Emellett az Eb jó gyakorlási lehetőség is, ráaádásul Drezdában először használnak majd hibrid palánkot a sokkal sérülésveszélyesebb merev helyett, ha utóbbi lenne, akkor a váltó nem állna rajthoz a német városban. A felkészülés keménységét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a short trackesek még szilveszterkor is edzettek. A sportvezető abban is bízik, hogy a világkupa-sorozat után a kontinensviadal önbizalomnövelő lesz a férfiváltó számára.

Az Európa-bajnokságon az olimpiára kijutott két magyar váltó mellett a férfiaknál a hollandok és az oroszok, a nőknél az oroszok, hollandok és az olaszok váltója is részt vesz az ötkarikás játékokon. Azt még nem lehet tudni, hogy az ellenfelek milyen összeállításban szerepelnek majd. 

Megosztom:     |  
Hirdetés - sportiskola