Hírek

Kenderesi Tamás Thaiföldön csiszolta tudását

Úszás

2018. február 8.

Thaiföldön edzőtáborozott a PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója, Kenderesi Tamás, aki amellett, hogy új technikákat is igyekszik bevetni az úszása során, az edzéseket követően is a modern technológia eszközeit veszi igénybe...

Kenderesi Tamás Thaiföldön csiszolta tudását

Január második felében három hétig Thaiföldön készült a magyar úszóválogatott, amelyet hamarosan újabb edzőtábor követ, ezúttal Miami lesz az úti cél. A PSN Zrt. Sportiskola kiválóságát a felkészülésről és annak nehézségeiről kérdeztük.

– Nem mondom, hogy könnyen viselem az időeltolódásokat és az átállást, de nagyon hasznos edzőtáboron vagyunk túl. Napi két medencés edzés mellett a konditermi tréningek sem maradhattak el, emellett nagyon odafigyeltem a teljesítményfokozó táplálkozásra is. A felkészülési időszaknak megfelelő állapotban vagyok, talán jobbak is az eredményeim, mint egy évvel ezelőtt, de januárban mindig nehéz az újrakezdés a téli pihenőt követően. Thaiföldön új technikákat is kipróbáltunk, emellett nagy hangsúlyt fektettünk a fordulóimra is, de azt gondolom, hogy sokat javultam ezen a téren, ami sokat jelent – kezdte az olimpiai bronzérmes úszó, aki hozzátette, a külföldön töltött napokban nagyon hiányzik számára a család, éppen ezért igyekszik a lehető legtöbb időt testvéreivel, különösen az egyéves öccse, Marcell társaságában tölteni, aki mindig felvidítja a legnehezebb pillanatokban is.

Kenderesi Tamás fejlődését természetesen edzője, Tari Imre is nagyban segíti, ám a sportoló maga is sokat tesz a medencén kívül is azért, hogy értékes másodperceket tudjon faragni az időeredményeiből.

– Rengeteg videós felvételt készítettem az edzőtábor során az úszásomról, különböző helyekre és szögekben helyeztem el a kamerámat a víz alatt és felett is, majd a videókat otthon újra és újra megnéztem, lelassítottam, így teljesebb képet kapok a technikámról. Persze, sokszor nagyon fárasztó a kimerítő edzéseket követően ugyanazt végignézni kívülről is, amit már egyszer belülről megtapasztaltam, de nagyon sokat lehet tanulni a mozgásom elemzéséből és mindig azt szoktam mondani, hogy kattantnak kell lenni ahhoz, hogy valakiből jó úszó válhasson – zárta a sportoló, akinek március végén az országos bajnokságon, augusztusban pedig az Európa-bajnokságon szurkolhatunk majd.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett