Hírek

A jövő hokisztárjainak edzésén jártunk

Jégkorong

2018. február 25.

Az egyik legkedveltebb téli sportág pécsi edzésén jártunk, megnéztük, hogy tréningeznek a PSN Zrt. Sportiskola jégkorongozói.

A jövő hokisztárjainak edzésén jártunk

A pécsi klub szakosztályába 7 éves kortól jelentkezhetnek a gyerekek, az edzések célja pedig nem más, minthogy megismertessék a játék alapjait a résztvevőkkel.

A PSN Zrt. Sportiskola hokisai korosztályokra bontva készülnek a megmérettetésekre, a fiatalabbaknál a feladatok elsődleges célja a helyes testtartás és az alapmozdulatok elsajátítása, ráadásul korong helyett sokszor labdával gyakorolnak. A gyakorlatok után pedig játékkal színesítik a trénerek az edzéseket, amelyekbe mindig nagy kedvvel és lelkesedéssel vetik bele magukat a gyerekek. Az idősebbek már összetettebb feladatokkal gyakoroltak. A gyorsaság és a koordináció fejlesztésére változatos feladatokat szoktak végezni a hokisok, amelyek végén a kapura lövést is gyakorolják. Az edzéseket a fiatalabbakhoz hasonlóan ők is egymás elleni játékkal zárják, amikor még a focilabda is előkerül.

Ottjártunkkor érezhető volt, hogy a gyerekek élvezik, amit csinálnak, nem kímélték magukat az ütközésekkor sem, mindent beleadva, koncentráltan készültek az összecsapásokra. Az edzők minden feladatot pontosan bemutattak, így a kívülállók számára is érthetőek voltak a gyakorlatok. A téli időszak után a jégpályát sportcsarnokra cserélik majd a sportolók, a jégkorongot pedig floorballra, amellyel a nyári időszakban is tudják folytatni a felkészülést.

Írták: Markos Martina, Tőkei Patrícia


MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 3.

Két pécsi is rajtkőre állt Újvidéken

Vízilabda 2018. december 3.

Pécsi pólós lett a torna legjobbja

Vízilabda 2018. december 1.

A munka meghozta gyümölcsét

Aerobik 2018. november 28.

December 12-én újra aerobik gála