Hírek

Az UVSE-vel döntőzik a Pécs

Vízilabda

2018. március 27.

Hétfőn az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában elrajtolt a Komjádi-kupa négyes döntője, kedden 17:30-kor az FTC és a Vasas a bronzéremért, 19:00-tól a Pécs és az UVSE pedig a kupagyőzelemért ugorhat medencébe.

Az UVSE-vel döntőzik a Pécs

Az 1933-ban indult kupasorozat első négyes döntőjét a pécsi szervezők technikai értekezlettel indították, amelyet követően a résztvevő csapatok és a Magyar Vízilabda Szövetség képviselői Szilágyi László sporttörténész igen érdekes múltidézőjét hallgathatták meg a névadóról, Komjádi Béláról.

Már az első elődöntő is komoly csatát hozott, az FTC és az UVSE mérte össze tudását a medencében. Az első negyedben ugyan még jobb volt a Fradi, de a lilák megrázták magukat és hamar záporoztak a gólok, a félidőben már 8-5-re vezettek Németh Zsolt tanítványai, akik az összecsapás végéig tudták tartani az előnyüket, végül magabiztos győzelemmel, 12-7-es sikerrel jutottak az idei kiírás döntőjébe.
 
Németh Zsolt, az immáron döntős UVSE szakvezetője boldogan értékelt a meccs után: "Szoros emberforgású zónával kezdtünk, melyhez sem a kapusteljesítmény nem volt megfelelő, sem a blokkok. Majd átváltottunk szoros emberfogásba, s mivel korban és fizikálisan is erősebb csapatunk van, ez bejött!

Elődöntő
FTC - UVSE 7-12 (4-3, 1-5, 1-2, 1-2)

Gólszerzők: Szőke 3, Turnai 2, Kolozsi, Gál, ill. Baksa 4, Vigvári 3, Dala 2, Rábavölgyi, Knézy, Korbács
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Döntőbe jutott az UVSE.

A második elődöntőn a címvédő Pécs és a Vasas ugrott medencébe a döntőbe kerülésért. Lukács Gergely tanítványai rögtön két góllal meglógtak az ellenfél elől, a második negyedben pedig tovább tudták növelni az előnyüket. Az angyalföldiek kicsit később tudtak csak reagálni, így a félidőre 4-2-es pécsi előnnyel mehettek a csapatok. A harmadik játékrész komoly küzdelmet hozott, a Vasas gyorsan egyenlített, ám David Mijics még a negyed vége előtt reagálni tudott, így a Pécs 6-5-ös előnnyel fordult az utolsó 8 percre. Az utolsó percig kiélezett csatában már szinte mindenki a büntetőpárbajra készült, kivéve Vörös Tamást, aki négy másodperccel a lefújás előtt belőtte a pécsieket a döntőbe, így 8-7-es sikert követően Lukács Gergely tanítványai küzdhetnek meg kedden este az UVSE-vel a kupagyőzelemért.

Lukács Gergely a találkozó után így összegzett: "Az OB I-es mérkőzések után a Komjádi-kupában is "őrült" meccset játszottunk a Vasas csapatával. Tizenegy játékossal ilyen iramú mérkőzést játszani nagyon komoly terhelést jelent. Mindkét csapat elismerést érdemel! A végén ismét a nagy szívünkkel és a zseniális közönségünk támogatásával nyertünk. De nincs idő ünnepelni, mert holnap jön a finálé!"
 
Elődöntő

PSN Zrt.- PVSK-Vasas SC 8-7 (2-0, 2-2, 1-2, 3-3)
Gólszerzők: 
Zerinváry 4, Csacsovszky E., Lajkó, Vörös, Mijics, ill. Bencz 3, Sélley 2, Simon, Makszim
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

 Március 27., kedd 
Bronzmérkőzés: Vasas-FTC (17.30)
Döntő: Pécs-UVSE (19:00)
Az eseményre a belépés ingyenes. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kapcsolódó galéria
2018. március 27. Komjádi-kupa, elődöntő, Pécs - Vasas
MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett