Hírek

3000 városvédő futó Pécsett

Atlétika

2018. május 12.

3000 futó fejezte ki Pécs iránti rajongását a pécsi Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. A város egyik legmagasabb pontját 183 elszánt futó próbálta meg bevenni.

3000 városvédő futó Pécsett

Közel 5 percen át rajtolt a pécsi Telekom Vivicittá mezőnye. A belvárosi Széchenyi téren 3000 futó gyűlt össze, hogy egy közös futás keretében futással éltesse a mediterrán ékszerdobozt. Pécs a Telekom Vivicittá alkalmából idén is a legszebb arcát mutatta. A több ezer fős mezőny nyári napsütésben tette meg a belvárosi utcákon kanyargó 3,2 kilométeres útvonalat, mely a Barbakán és a Pécsi Székesegyház mellett elhaladva, a mezőnyt az alagúton is átvezetve a Király utcán keresztül ért vissza a Széchenyi téren felállított célhelyszínre.A mezőnyt Pécs világklasszis büszkeségei rajtoltatták el. Knoch Viktor, Burján Csaba, Konkoly Zsófia és Kenderesi Tamás a rajtoltatást is maxmimumon űzte, kisebb megszakításokkal lényegében 5 percen át nyomták a rajtdudát, így a mezőny végéről rajtoló tömeg is versenylázban kedzhetett neki mai futókörének. 

A 3,2 kilométeres távon a leggyorsabb férfi 12 percen belül, a leggyorsabb nő kevesebb mint 15 perc alatt ért célba. 

A TOP 3 célba érkező:

Férfiak:
1. Kiss Dávid PSN 11:36
2. Dr. Jakab András PSN 11:42
3. Iván László Telekom 12:37

Nők:
1. Sütő Nikolett Pécs 14:54
2. Lukács Lívia PVTC 15:51
3. Elek Zita PSN 15:57Nagyjából egy óra alatt mind a 3000 futó célba ért. A mezőnyt a mozgalom sétáló képviselői zárták. 

Pécs történetének hatodik Telekom Vivicittája volt az idei. A klasszikus városvédő versenyszám mellett idén ezen az eseményen kapott helyet a helyiek által már jól ismert Misina Csúcstámadás is. Ma délelőtt 183 elszánt futó vállalkozott arra, hogy futva bevegye Pécs egyik legmagasabb pontját, Misina-tetőt, rajta Pécs ikonikus építményével, a TV-toronnyal, melynek éjszakai megvilágítása az esemény éjszakáján, a Telekom Vivicittá alkalmából magenta színben pompázik majd. 

A Telekom Vivicittá - Misina Csúcstámadás leggyorsabb versenyzője 4 perces kilométereken belül hódította meg Misina-tetőt.

Férfiak:
1. Bogos Tamás 35:55
2. Halász Ádám 38:19
3. Török András 40:55

Nők:
1. Románcz Linda 54:38
2. Péterné Vass Andrea 55:03
3. Páros Alexandra 58:02

Az eseményen idén is hirdettünk mozgósítási versenyt az iskolák között. Az eredményhirdetés után - melyen Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója és Benedek-Lehel Imre, a Magyar Telekom közép-nyugat-magyarországi régióvezetője köszöntötték a győzteseket - a legtöbb nevezőt mozgósító iskolát is díjaztuk. A sulik versenyében a pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ, illetve a szentlőrinci FM DASZK Ujhelyi István Mg. és Kg. Szakközépiskola végeztek az első helyen. A Telekom jóvoltából a legtöbb futófiatalt delegáló iskolák közreműködését sportszervásárlási utalvánnyal ismertük el. 

Telekom Vivicittá - Misina Csúcstámadás részletes eredményei itt érhetők el.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő