Hírek

Összefogtak a pécsi női kosárlabdázás sikeréért

Kosárlabda

2018. június 20.

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá Pécs, valamint a két helyi kosárlabdaklubot, a PEAC-Pécset és a PINKK Pécsi 424-et működtető gazdasági társaság vezetősége.

Összefogtak a pécsi női kosárlabdázás sikeréért

A megállapodás célja egyrészt az, hogy újra erős, ütőképes, gazdaságilag versenyképes csapata legyen a pécsi női kosárlabdázásnak, másrészt pedig az, hogy a kiváló infrastruktúrával rendelkező pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról a jövőben kikerülő fiatalok is kibontakoztathassák tehetségüket az élvonalban. A klubok ezzel azt szeretnék elérni, hogy a PEAC-Pécs a lehető legjobb eredményt tudja elérni, a PINKK-Pécsi 424 pedig olyan stabil, első osztályban szereplő együttes maradjon, amely fejlődési lehetőséget tud nyújtani a tehetségeknek. Az együttműködés hatására már játékosmozgás is történt a klubok között, augusztustól a PEAC-Pécsnél folytatja pályafutását Gémes-Sarok Nikolett és Ruják Nóra is, mindketten három évre szerződnek új együttesükhöz, kölcsönszerződéssel pedig Szücs Réka és Szücs Lilla a következő idényben a PINKK-Pécsi 424 színeiben fogják pattogtatni a labdát. A megállapodásban továbbá az is szerepel, hogy a két gárda a felkészülés során közös edzőmeccsek, tornák alkalmával is segíti egymást, ráadásul a szurkolók számára azt is lehetővé teszik, hogy egy közös bérlet kiadásával egymás mérkőzéseit ingyen tekintsék meg.

A PEAC-Pécs szakmai stábjában is változás lesz a 2018/2019-es idényben, az együttes irányítását a magyar férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Meszlényi Róbert veszi át, aki az elmúlt öt esztendőben a Soproni Sportiskola utánpótlásában dolgozott. A tréner munkáját Ábrahám Márta segíti majd. A játékoskeretet tekintve Sarah Imovbioh, Tenyér Zsófia és Wentzel Nóra marad a PEAC-Pécsnél és érkezik két magyar válogatott: Győrből Simon Zsófia hátvéd, míg a BEAC-tól Barnai Judit center. A PEAC-Pécsnél folytatja a belga válogatott irányító, Julie Vanloo, a korábban Sopronban is megforduló szlovák válogatott Katarína Tetemondová, továbbá felkerül a felnőttekhez két junior, Kovács Kitti és a szerb Jelena Radonjics.

Fotó: Löffler Péter

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett