Hírek

Különdíjak sora a pécsi hokisoknak

Jégkorong

2011. május 6.

A hétvégén véget ért a jégkorongozók országos amatőrbajnoksága (NAJB), amelyben a Pécsi Ifjúsági Jégkorong Egyesület az alsóház 2. helyén zárt, miközben három különdíjat is kiérdemelt.

Különdíjak sora a pécsi hokisoknak

Bár a pécsi Műjégpálya már márciusban bezárt, a hokiidény ezzel nem ért véget, legföljebb nehezedett a pécsiek számára. Ezt követően ugyanis nemcsak az időjárással kellett dacolniuk, de a puszta tréninglehetőség is megnehezedett, a fedett kaposvári jégcsarnokban ugyanis ekkor kezdődött a sorban állás.

A nagyjából húsz – részben utánpótlás korú, részben az felnőtt, de volt OB I-es, levezető korist is soraiban tudó – PIJE nem hátrált meg a nehézségektől, sőt, legjobb idényét zárva az amatőrbajnokság alsóházi rájátszásának 2. helyén, az összesítést tekintve a 8. helyen zárt.

Ahogy Ács Istvánné Németh Hilda edző fogalmaz, anyagi, illetve edzéslehetőségeikhez, fedetlen jégpályájukhoz képest remek eredmény, hogy a legutolsó meccsig versenyben voltak az alsóházi bajnoki címért, amelyből csak az Óbudai Egyetemtől az idényzárón elszenvedett vereséggel lett ezüst.

Kárpótolhatja őket ugyanakkor, hogy Hajnal Norbert révén hozzájuk került a gólkirályi cím, míg Graics Bencét a mezőny legjobb kapusának, Vad Lukácsot pedig a legjobb csatárának választották.

A következő bajnokság szeptemberben indul, a csapat legközelebb augusztus végén léphet jégre a szokásos edzőtáborban. Pihenőről azonban szó sincs, a következő hónapok, futással, úszással, kondizással, és hogy az „érzés” azért meglegyen, sok görkorizással telnek a játékosok számára.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Labdarúgás 2020. február 21.

Jön a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság

Atlétika 2020. február 19.

Sikert sikerre halmoznak a pécsi atléták

Vízilabda 2020. február 19.

Két győzelem és egy pontszerzés Szombathelyen