Hírek

Pécs 2010: Iványinak is hiányoznak a trófeák

Kosárlabda

2011. május 6.

Az elvesztett kupadöntő után a bajnoki címét sem tudta megvédeni a Pécs 2010 gárdájának.

Pécs 2010: Iványinak is hiányoznak a trófeák

A két rivális márciusban a Magyar Kupa döntőjében is megvívott egymással, azt a csatát is a Sopron nyerte, így Zseljko Dokics tanítványai arany nélkül zárták a 2010/2011-es idényt. Az első két bajnoki után a pécsi játékosok és a csapatért szurkolók is azt hihették, hogy simán megszerzi tizenkettedik bajnoki címét a hazai pályán játszó Pécs 2010, azonban a Sopron huszonnégy pontos győzelemmel utazhatott haza. A pécsi meccstől kezdve pedig meg sem állt a zöld-sárga alakulat, és múlt pénteken duplázott, a kupa mellett bezsebelte a bajnokságot is.

Iványi Dalma a Pécsi Híreknek telefonon nyilatkozott a szezon végeztével. A Pécs 2010 csapatkapitánya a bajnoki döntő után elutazott a szüleihez, ott piheni ki a bajnokság fáradalmait.

- Sajnálom, hogy nem sikerült a címvédés, nagyon szomorú vagyok az elvesztett döntő miatt. Pedig jó idényünk volt, az ősszel kitűzött céljainkat sikerült elérnünk, bejutottunk az Euroligában a legjobb tizenhat közé, a kupában és a bajnokságban pedig odaértünk a döntőre. A bajnoki döntő miatt van egy kis hiányérzetem, mert nem sikerült feltenni a pontot az i-re. Pedig megérdemeltük volna, még úgy is, hogy akadtak hullámhegyek és hullámvölgyek a teljesítményünkben – értékelt Iványi Dalma.

- A harmadik meccsen rutintalanok voltunk, talán az előző két győzelem elaltatott minket. Az utolsó, mindent eldöntő ötödik összecsapáson pedig még szerencsénk sem volt, hiába teljesítettünk kiválóan, ha a fontos kosarak nem mentek be és sok dobás kipattant a gyűrűről – foglalta össze az elvesztett döntő eseményeit az egyesület „motorja”, aki lapunknak elmondta, hogy a nyarat pihenéssel tölti, az idén nem vesz részt az amerikai bajnokságban, a WNBA-ban.  Arról pedig, hogy ősztől folytatja-e pályafutását Pécsett, csak május elejétől tárgyal a vezetőséggel.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy a legjobb négybe kerülésre nem sok eséllyel pályázó Pécs 2010-nek érdemes-e elindulnia a következő Euroliga-kiíráson, hiszen azt a pénzt, amelyet erre költenének, a tartozások rendezésére is fordíthatnák.

- Szóba sem kerülhet, hogy nem indulunk az Euroligában. Az európai szereplés a sava-borsa a pécsi kosárlabdának. A részvétel ugyanakkor elvárás a város és a szponzorok részéről is – magyarázta a Pécs 2010 ügyvezetője, Jancsó János.

A változásokkal kapcsolatban Jancsó elmondta, hogy elkezdték a tárgyalásokat a játékosokkal, egy új név is felmerült a jelenlegi keret mellett, de az ügyvezető úgy fogalmazott, hogy „még képlékeny a dolog”. És bár a „nagy nevek” megtartása mindenhol elsősorban pénzkérdés, Jancsó lát esélyt rá, hogy az idei csapat együtt marad jövőre is.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink