Hírek

A PTE egyetemi birkózó-vb-t rendezhet

Birkózás

2011. június 4.

A Pécsi Tudományegyetem nagy elismerésben részesült, amikor Lausannae-ban a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség Pécsnek ítélte a 11. Birkózó Egyetemi Világbajnokság rendezési jogát.

A PTE egyetemi birkózó-vb-t rendezhet

A magyar sportdelegációt Svájcban a PTE-től dr. Bachmann Bálint, a Pollack Mihály Műszaki Kar dékánja képviselte, aki a 2012-es vb záró ünnepségén veheti majd át a vándorzászlót Finnországban.

Pécsre harminc ország háromszáz versenyzőjét, csapatvezetőjét, edzőjét várják a rendezők, de szép számmal lesznek jelen a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség képviselői, a sportág szakemberei és versenybírói is. Előreláthatóan Japánból és Mongóliából is érkezhetnek birkózók, ami mutatja az esemény nívóját. A birkózók (nők és férfiak) hét súlycsoportban nevezhetnek a tervek szerint a Lauber Dezső Sportcsarnokban tartandó vb-re.

Azt még nem tudni, hogy lesznek-e pécsi résztvevői is az eseménynek, hiszen addig három beiskolázás is lesz, lehet, hogy felbukkannak ilyen birkózók - jelenleg nincs ilyen kaliberű sportolója az egyetemnek.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben