Hírek

Jobb körülmények között a fiatal pólósok

Vízilabda

2012. február 21.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. a sporttámogatási pályázaton a vízilabda utánpótlás-nevelésre nyerte el a legmagasabb összeget, amelyet a gyerekek edzéskörülményeinek javítására fognak fordítani.

Jobb körülmények között a fiatal pólósok

Az elnyert összeg nagy segítség a fiatalok számára, amely lehetőséget biztosít ahhoz, hogy sok utánpótlás válogatott pólóst és lehetőség szerint később OB I-es játékosokat neveljenek Pécsett.

Jelenleg száznál is többen pólóznak a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vízilabda szakosztályában, hat korcsoport öt csapata vesz részt rendszeresen a különböző korosztályos bajnokságok mérkőzésein. A pécsi képzés eredményességét leginkább az utánpótlás válogatottban szereplők hosszú névsora bizonyítja: az 1995-ös keretbe Safrankó Donát, az 1996-os csapatba Maercz Quintianus és Barta Dávid, az 1997-es együttesbe Csaba Márton, Lajkó Márton és Vörös Tamás kerültek be. Ugyan az országos bajnokságok jelenleg szünetelnek, a gyerekek viszont nem lazsálnak, egy kemény alapozó időszakon vannak túl.

A társasági adóból nyert összegnek köszönhetően azonban még többet javulhatnak a gyerekek edzéskörülményei.

- Több edzőt tudunk foglalkoztatni a csapatoknál, így egy-egy szakember tizenkét-tizenöt fős csoportokkal dolgozhat, amely ideális munkakörülményeket teremt, sokkal jobban oda lehet figyelni az egyéni hibák javítására, a technikai képzésre és sok más olyan dologra, amely segíti kihozni a vízilabdázóinkból a maximumot – nyilatkozta lapunknak Lukács Gergely, utánpótlás szakvezető.

Az edző elmondta, hogy szeretnék korszerűsíteni a sporteszközök állományát is, medicinlabdákat, gumiköteleket és sok más, a tréningekhez nélkülözhetetlen kelléket fognak vásárolni. Emellett az utazások finanszírozásában is nagy segítséget jelent a pályázati pénz.

- Eddig örültünk, ha ki tudtuk gazdálkodni az Országos Bajnokságok utazási költségeit, előfordult olyan eset is, hogy a szülőkkel kellett utaznunk a mérkőzés helyszínére. Idén két együttesünk indult a vidékbajnokságban, ahol olyan helyeken is játszunk idegenbeli meccseket, mint Miskolc, Debrecen, Nagyvárad, Arad, ahova igen magas az utazási költség – tette hozzá Lukács Gergely.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szeretnék megrendezni a vízilabdázók a húsvéti Kinder-Kupát, amelynek a szervezéséhez immár több pénz van, így nagyobb színvonalú versenyt lehet Pécsett lebonyolítani.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 3.

Két pécsi is rajtkőre állt Újvidéken

Vízilabda 2018. december 3.

Pécsi pólós lett a torna legjobbja

Vízilabda 2018. december 1.

A munka meghozta gyümölcsét

Aerobik 2018. november 28.

December 12-én újra aerobik gála