Hírek

28. Pécs – Harkány: már hamisítják?

2012. március 1.

Az egyik legjobb mércéje a népszerűségnek, ha valamit már „koppintanak” is… A március 4-én immár huszonnyolcadszor sorra kerülő Pécs – Harkány futóverseny itt tart.

 28. Pécs – Harkány: már hamisítják?

A szervező PVSK ezúttal igyekezett elébe menni az időjárás szeszélyének, így a korábbi esztendőkben megszokott február vége helyett kis csúszással március 4-ére tette a viadalt. Amint az a verseny szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, a meteorológiai előrejelzések szerint jó döntést hoztak, vasárnap ugyanis napsütés és legföljebb langyos tavaszi szellő fogadhatja a remények szerint épp ezért is rengeteg futót az év első „kismaratoni” futóversenyén. Az előnevezések legalábbis erre utalnak: Freier Balázs főrendező szerint már eddig háromszáznál többen jelezték részvételi szándékukat.

Érdekesség, hogy az idén újra hadseregbajnoki megmérettetés is lesz a Pécs – Harkány, sőt, most először kerekesszékes sportolók is jelezték részvételüket, utóbbiak futó kísérőkkel, a tandemkerékpárokon induló vakokhoz-gyengénlátókhoz hasonlóan versenyen kívül állhatnak majd rajthoz.

Bár a szervezők szerint a férfimezőnyben ezúttal kevesebb lesz az igazi nagy név, mi több, a hölgyek között sem indul a korábbi többszörös győztes, most sérüléséből lábadozó Simona Staicu – egy olimpiai A-szintes maratonista azért biztosan tiszteletét teszi. Rakonczay Bea számára tehát egyenesen londoni erőfelmérőnek számít majd a baranyai 25 kilométer.

A kevésbé edzettek ezúttal is nevezhetnek a háromfős váltókba, míg az értékelés is bővül: ezúttal nem tíz-, hanem ötévenkénti kategóriákban hirdetnek majd győzteseket.

A verseny vasárnap 11 órakor rajtol hagyományosan (és stílszerűen) a pécsi Verseny utcából, az eredményhirdetést 15 órakor tartják a harkányi strandon.

Bár a biztonságra hivatalból is kiemelt gondot fordítanak a szervezők, ezúton külön is kérik az autóval a futam alatt ezen az útvonalon közlekedőket, hogy a szokásosnál is körültekintőbben és türelmesebben vezessenek az úttest jobb oldalán haladó futók között.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben