Hírek

Hauni-túra: ötpróbarajt kerékpáron is

Kerékpár

2012. március 30.

Az uszodában egy próbát már teljesíthettek a napokban az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012. rendezvénysorozat keretében mozogni vágyók Pécsett, szabad téren azonban most hétvégén indul útjára az idei sorozat.

Hauni-túra: ötpróbarajt kerékpáron is

Az eseménysorozat Baranyában szervesen illeszkedik a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. éves szabadidősport-versenynaptárába is. A különböző szabadidősport-eseményeken a próbákat teljesítők pontokat kapnak, amelyek összegyűjtésével a legjobbak megszerezhetik a jogot, hogy személyesen is ott lehessenek a brit fővárosban az olimpiai játékokon.

A hazánkban csaknem harmincéves múltra visszatekintő sorozat elsősorban az alapsportágak, a gyaloglás, futás, úszás, kerékpározás és a triatlon különböző távjainak leküzdésére buzdít. A szervezők az egyéni indulók mellett nagy hangsúlyt fektetnek az iskolák bekapcsolására is, a köztük folyó különversenyben élenjárók értékes sportszercsomagokkal gazdagodhatnak.

A résztvevők továbbra is elektronikusan leolvasható kártyájukon gyűjthetik pontjaikat, amelyek aktuális állását is nyomon követheti bárki (a különböző próbák időpontjairól, távjairól, nehézségéről szóló információk mellett) a www.otproba.hu oldalon.

Baranyában legközelebb március 31-én a Hauni kerékpáros teljesítménytúrán lehet csatlakozni a programhoz. Egy pontért 20 kilométert kell letekerniük a próbázóknak a Pécs –Pellérd – Görcsöny – Pellérd – Pécs útvonalon. A bátrabbak a táv dupláját, 40 kilométert is teljesíthetnek (Ócsárdig továbbkerekezve), míg a legfelkészültebbeknek 80 kilométert kell kerekezniük (két kör az előző útvonalon), a célban ezért 4 ötpróba-pontot könyvelhetnek el kártyájukon. A szintidő itt 4 óra.

Nevezni a Hauni Gépgyártó Kft. Móra Ferenc utcai gyára előtti parkolóban lehet 31-én, szombaton 9 órától (rajt: 10.00). A nevezési díj 500 forint, iskoláknak 10 fő fölött ingyenes. Az első 150 nevező – külön ajándékként – feliratos pólót kap, míg a próbát teljesítőket a célban ebédre látják vendégül.

A kerékpártúra plakátja letölthető: Hauni-kerékpártúra

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 3.

Két pécsi is rajtkőre állt Újvidéken

Vízilabda 2018. december 3.

Pécsi pólós lett a torna legjobbja

Vízilabda 2018. december 1.

A munka meghozta gyümölcsét

Aerobik 2018. november 28.

December 12-én újra aerobik gála