Hírek

Homokon készülnek az NB I-re a PEAC röplabdázói

Röplabda

2012. augusztus 7.

Ha nem is a parketten, de a homokban, illetve a tárgyalóasztalok mellett is nyári szünetet meghazudtoló élet zajlik a PTE-PEAC röplabdázóinál. Akik az őszt a legmagasabb osztályban kezdhetik meg.

Homokon készülnek az NB I-re a PEAC röplabdázói

A klubtárs kosárlabdázókénál sokkal kisebb port kavaróan igyekszik az NB I-be a PTE-PEAC

röplabdacsapata. A nevezést már leadták, a bajnokság várhatóan 10+1 csapatos lesz: a klasszis Kaposvár „plusz egyként” csak a rájátszásban kapcsolódik be a sorozatba, addig a Közép-európai ligában játszik, az idény végén egy kieső lesz.

NB I-esként gyermek-, serdülő- és juniorcsapat indítása is kötelező, előbbi kettő a három éve folyó szisztematikus szakmai munka jóvoltából már nem okoz nehézséget nekik. Ám mert e korba még nem értek föl tanítványaik, a másik két első osztályú egyetemi csapat (Debrecen és MAFC) példáját követve a PEAC is felmentést kért a serdülők indítása alól, közölte Gyöngyösi Zoltán edző.

A felnőttek augusztus 1-én egyéni felkészüléssel kezdenek, mivel legtöbb játékosuk strandröplabdában versenyez. Augusztus 21-től már napi edzések következnek, majd a hónap végén (egyik játékosuk meghívásának köszönhetően) egy felkészülési tornán indulnak Hollandiában.

A második vonalból feljutott csapat teljes mértékben maradt, de érkeznek új játékosok is. Fodor Dániel (4-es ütő) hazatér az Egyesült Államokból, Arrun Nesarajah (center) az orvosi karra érkezik hallgatónak, és tárgyalnak még egy 4-es ütővel, egy feladóval, és egy jónevű, sérüléséből lábadozó játékossal, sőt, a Kaposvári Röplabda Akadémia segítségére is számítanak, így reális célnak látszik a bentmaradás kivívása.

A PTE-PEAC több játékosa szerepel különféle strandröplabda-sorozatokban a nyáron. Az  ob 3. fordulójában, Budapesten, majd a 4. fordulóban, Balatonlellén a dr. Horváth Balázs, Vocskó Máté (MAFC) duó a 16-os, illetve 21-es mezőnyben egyaránt a 2. helyen végzett.

Ugyancsak 2. lett a Demeter, Szlábi férfi páros a Gál-Sziklai-emlékversenyen, Fonyódon.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink