Hírek

Fölényes győzelem a bajnoki nyitányon

Kosárlabda

2012. október 3.

87-48-ra győzött a Károlyi Andreával felálló BSE ellen a PEAC a szerdai bajnoki nyitányon, tétmérkőzésen veretlenek a pécsiek.

Fölényes győzelem a bajnoki nyitányon

PEAC-PÉCS - BSE 87-48 (24-8, 21-11, 18-15, 24-14)

PEAC-PÉCS: Fűrész 5/3, Csutorás 4, Barbour 10, Horváth 16/3, Jaeschke 13.
cserék: Dusanic 17/9, Szamosi 9, Hutlassa 7/3, Czukor 6/3, Czirják, Sánta, Raus

BSE: Adamecz 9, Katona 7/3, Károlyi 4/3, Bagi 1, Orsó
cserék: Vukov 11/3, Sonyák 9/3, Mihaczi 3, Hegedűs 2, Karlocai 2 


KORÁBBAN ÍRTUK:

PEAC-PÉCS - Sloboda

90-47 (23-13, 25-8, 21-7, 21-19)

 

PEAC-Pécs: Horváth 22/3, Barbour 12, Szamosi 19, Fűrész 8/6, Csutorás 10/6. Cserék: Jaeschke 11, Czirják 5/3, Raus 2, Dusanic 1, Sánta.

Vezetőedző: Dokics Zseljko.

 

Első hazai tétmérkőzését játszotta a PEAC-PÉCS, a bajnoki rajtra a fiatal bosnyák csapat ellen készülhettek a pécsi lányok. Két elkapkodott támadással indult a találkozó, majd labdaszerzésből Horváth Lilla értékesített egy ziccert. Barbourt indítottuk, ám a másik oldalon palánk alatt még nem állt össze a szigorú pécsi védelem, a bosnyák csapat könnyebb gólokat szerezhetett. A második percben Horváth Lilla talált be a hárompontos vonalon túlról, majd középtávolról is szép találatot szerzett, ezzel az állás 9-6-ra alakult. Szamosit a palánk alatt csak faulttal tudta megállítani a Sloboda, egy büntetőt értékesített a kettőből, majd Barbour szép megoldása után már 6 ponttal, 12-6-ra vezetett a PEAC. A negyed felénél a Sloboda időt kért, a Pécs amerikai centere, Jaeschke ekkor állt be először. A Sloboda ellen triplakísérlet közben faultoltunk, amelyet három büntető követett, ebből a bosnyákok mindössze egyet értékesítettek. A másik oldalon Szamosinak ütöttek be a gyűrű alatt faultokat, 16-11-re vezetett a Pécs, melynek zónája hatásosnak bizonyult; míg a Sloboda egyetlen egyszer sem talált be kintről, addig a pécsieknél Csutorás Fanni két hárompontost is dobott, így egy utolsó másodperces triplával zárhatták az első negyedet a pécsi lányok, 23-13-as vezetéssel.

A második negyedet Amy középtávolijával nyitotta a Pécs, a csapat harcossága pedig a visszaszerzett labdákban, támadólepattanókban mutatkozott meg. Horváth Lilla két büntetőből egyet értékesített, majd palánk alól megint ő talált be, már 12 pontnál tartott, 28-13-ra módosult az eredmény. A bosnyákok ziccereket hagynak ki, a PEAC-nál viszont Czirják Noémi asszisztált Amy középtávolijához. A 7. percben időt is kért a Sloboda, majd Latinovic szerzett pontot. Szamosi támadólepattanó után dobott kosarat, az ellenfél 2+1-et ért el, az állás 34-18 volt. A bosnyák zóna ellen labdaszerzésekkel, gyorsindításokkal operált a Pécs, Czirják, majd Barbour szerezhetett könnyű kosarat. A második negyedben a 16 éves Raus Vivien is pályára lépett. 3 perccel a negyed vége előtt vezetőedzőnk időt kért, Stankovic büntetői után pedig Barbour mutatott szép játékot, majd újra a pécsi csapatkapitány dobott pontot, a negyedet pedig Barbour kosara zárta, 48-21-re vezetett a PEAC-PÉCS.

Az első félidőben a pécsi lányok extrán dobtak távolról, 63%-os pontossággal, és 20-8-ra nyerték a lepattanóharcot is, amelyből 10 támadólepattanót is szereztek a pécsiek. Horváth Lilla csapatkapitányként 14 pontnál tartott már a félidőben, Andrea Barbour 12, Csutorás Fanni pedig 8/6-nál tartott. A másik oldalon Latinovic volt a legponterősebb, a Sloboda legrutinosabb játékosa 11 pontot dobott az első húsz percben. Mellette mindössze három bosnyák játékos tudott pontot szerezni.

A második félidő Szamosi Amadea szép védekezésével és földharccal kezdődött, visszajátszás után pedig a pécsi csapat támadhatott. A 8. percben Czirják Noémi dobott triplát, majd egy labdát is elcsent a Slobodától, Horváth pedig indításgólt szerzett. A 7. percben Zseljko Djokics kért időt, miközben a Sloboda még nem dobott pontot. Az első félidőben 3 gólpasszt kiosztó, szépen irányító, ám kosarat nem szerző Fűrész Dia is betalált. A 6. percben szerezte az első kosarát a bosnyák együttes, Katjaz dobott egyet a triplavonalon túlról, majd újabb ziccereket hagyott ki a fiatal vendégcsapat. Szamosi szerzett könnyű kosarat, amely után a Sloboda kért időt a negyed közepén.

Az időkérést követően Czirják harcosan szedett támadólepattanót, Szamosi Deát pedig faultta tudták csak megállítani, mind a két büntetőjét bedobta. Barbour önzetlenül passzolta ki a labdát Csutorásnak, aki élt is a lehetőséggel és bedobta középtávoliját. 63-24-re alakult az állás, a bosnyákok még mindig nem szereztek pontot triplájuk óta. Könnyű kosarat dobott Kajtaz, és büntetőt is értékesített, kisebb hullámvölgybe került a Pécs, labdát adott el csapatunk, a faultarány pedig 6-3 volt a „javunkra”. Ezt a rossz sorozatot Fűrész Dia triplája törte meg 43. másodpercben, majd az utolsó másodpercben Fűrész újra hárompontost szerzett. Így 21-7-re nyerte a negyedet a PEAC-PÉCS.

A negyedik negyed a fiatalokról szólt, a 17 éves irányító, Sánta Petra is beállt. A Slobodának semmi sem ment be, Horváth Lilla pedig folytatta ponterős játékát. A játék kevésbé volt szervezett ebben az időszakban. Raus Vivien is betalált, kosarát pedig értékelte a közönség, ahogy az összes nagyon fiatal pécsi játékos ügyes megmozdulását is. Közülük kiemelkedett Szamosi Amadea, akit csak faultok árán tudta megállítani az ellenfél. 90-47 lett a találkozó végeredménye a nagyon fiatal, az Adria-ligába az utolsó pillanatban beugró bosnyák csapat. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a pécsi kapitány, Horváth Lilla lett 22 ponttal, Szamosi Amadea dupla-duplát ért el 19 dobott ponttal és 10 lepattanóval. A lepattanóharcot 45-15-ra nyerte a Pécs, lelkes, harcos játékkal mutatkozott be saját közönségének. A találkozón mindenki játéklehetőséget kapott, fiataljaink pedig éltek is a lehetőséggel. Csapatunk legközelebb a BSE ellen lép pályára Pécsett, a belépés a jövő szerdai találkozóra is ingyenes lesz.

Dokics Zseljko: – Azt kértem a csapatomtól a mérkőzés előtt, hogy ez az első hazai meccsünk a saját közönségünk előtt, tegyék ki a szívüket a pályára, mindenki hozza ki magából a maximumot, mindegy, hogy a Lakers lesz-e az ellenfél Kobe Bryanttel vagy a Sloboda. Maximálisan elégedett vagyok a csapattal, bár sokat kell még fejlődnünk taktikailag. Kellemetlen ellenfelek voltak a bosnyákok, hiszen 35 percen keresztül zónáztak, ez lassítja a játékot. De így is meg tudtuk mutatni, mit szeretünk játszani. A meccs előtt az az érzésem volt, hogy most történelmet írunk, talán három vagy tíz év múlva emlékezni fogunk erre a találkozóra. A PVSK-nál is lehetett 20 éve egy meccs új gyerekekkel, aztán nagyon szép eredményeket értek el. Megszoktam, hogy a dobok adják a meccs ritmusát, most nem voltak, később majd döntők és Euroliga-meccsek után visszaemlékszünk majd, hogy így kezdődött.

 

FORRÁS (plusz statisztika, képgaléria: www.peacpecs.hu  

 

KORÁBBAN ÍRTUK:

 

Eddig veretlen a PEAC az Adria Ligában

Két amerikai játékossal erősödött Dokics Zseljko együttese.

 

Mintha rögtön lekopírozták volna a PEAC-Pécs játékosai az Adria Liga nyitányának eredményét, hiszen az első összecsapáson 69-65-re győztek Dokics Zseljko tanítványai a Vojvodina ellen, majd 69-64-re verték a Vozsdovacot. A következő állomás Pécs, szombaton a Sloboda érkezik a Lauber Dezső Sportcsarnokba.

- Álomszerűen kezdtük az Adria Ligát! Miközben szinte még az alapozásnál tartunk, két fizikálisan megterhelő meccset játszottunk 48 óra alatt. Nagyon pozitív volt látni, hogy az erőnlétünkkel nem volt gond, ez azt bizonyítja, hogy fizikálisan jól felkészültünk a bajnokságra. Védekezésben és támadásban is kell még fejlődnünk, de ez nem lesz egyszerű, mert október 7-én játszunk a Sopronnal, utána pedig kétnaponta kell pályára lépnünk, 14 nap alatt 8 tétmérkőzésen veszünk részt, így a meccseket kell majd edzésnek használnunk – mondta Zseljko Djokics.

Két amerikai játékossal is bővült a PEAC kerete, a 23 éves, 196 centis amerikai center, Amy Betsy Jaeschke már bemutatkozott új csapatában, 18 dobott pontjával a legeredményesebb volt a Vozsdovac ellen. Szintén a tengerentúlról érkezett Anjale Barrett, a 22 éves, 177 centi magas irányító leginkább a társak kiszolgálásában és a játékszervezésben lehet a csapat hasznára.

A PEAC-Pécs a hazai nyitányon szeptember 29-én, szombaton 19 órakor a Sloboda együttesét fogadja a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Friss információk a csapatról és a mérkőzésekről a klub frissen elkészült weboldalán, a www.peacpecs.hu oldalon találhatók.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben