Hírek

Tisztes vereség a bajnoktól

Kosárlabda

2012. október 9.

17 pontos vereséget szenvedett a PEAC-Pécs a bajnok Győr otthonában, 66-48-ra maradt alul a PEAC.

Tisztes vereség a bajnoktól
GYŐR - PEAC-PÉCS 66-48 (23-9,12-14,19-10,12-15)
GYŐR: Raksányi 5, Simon 4, Rasheed 7/6, Nagy-Bujdosó 17/3, Shegog 4
Cserék: Laklóth 12/3, Kublina 13, Semsei 4, Őri
PEAC-PÉCS: Fűrész 5, Barbour 6, Dusanics 5/3, Horváth L. 10, Jaeschke 20
Cserék: Hutlassa, Czirják 2, Czukor, Szamosi

Már a soproni találkozó után csatlakozott csapatunkhoz a Pécstől elválaszthatatlan, ám győri kontingens egy része; Fűzy Ákos, Szentendrei Áron és Raksányi Krisztina is élőben nézték meg keddi ellenfelük szereplését.

A győri találkozón Amy Jaeschke pontjaival indított a Pécs, 8-8-ig tartotta magát a PEAC, majd egy 15-0-s sorozattal a Győr átrohant ellenfelén. A Pécsnek se a védekezés, se a támadás nem jött össze a negyedik perc után, Kublina dominált a palánk alatt. Zseljko Djokics időt kért, 1 perccel a negyed vége előtt Fűrész Dia szerzett egy büntetőt, így 23-9-re alakult az első negyed.

Laklóth szerzett triplát, majd Fűrész Dia értékesített két büntetőt. Barbour betalált, majd Jaeschke is pontot szerzett, de a Győr már a harmadik hárompontosát szórta, így nem sikerült a PEAC felzárkózása, 31-17-re vezetett a Győr. Horváth Lilla passzából Barbour dobott ziccert, de a ráadás büntető kimaradt. Amy középtávolijával 31-21-re csökkentettük a különbséget. Azonban Bujdosó büntetőivel újra tíz pont fölé nőtt a differencia. Amerikai centerünk kosaraival újra tíz pontra zárkózott a Pécs, és támadhatott volna csapatunk, ám a pontatlan játékkal nem sikerült közelebb kerülni a bajnokhoz. 6 másodperccel az első félidő vége előtt Fűzy Ákos időt kért, ezt követően azonban Kublina kihagyta a helyzetet. A második negyedet 12-14-re sikerült megnyernie csapatunknak az ellenfél első negyedbeli ámokfutása után. Támadásban főleg amerikai játékosaink tudták felvenni a versenyt Kublinával és Nagy-Bujdosó Nórával. A lepattanóharc szorosan alakult, 20-18-ra nyerte az első húsz perc után a Hat-Agro Uni Győr.

Jeaschke kosarával indult a második félidő, majd Raksányi talált be, és értékesített mellé egy büntetőt. Majd Czirják asszisztjából Horváth Lilla szerzett középtávolit. 40-27-nél beragadtak a csapatok, majd Horváth Lilla középtávolijára válaszolt Kublina, 42-29-re módosítva az állást. A különbség újra nőni kezdett, Rasheed Rita triplájával 47-31-re alakult az eredmény. A pécsiek nem találtak be távolról. Jaeschke viszont már 18 szerzett pontnál tartott, rajta kívül mindössze három pécsi szerzett kosarat mezőnyből. Fűrész Dia dobott középtávolit, ám a Győr büntetőkkel 52-33-ra növelte a távolságot a két csapat között. A játékrészt fölényesen, 19-10-re hozta a Győr, 54-33 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó negyedben a pécsi oldalon továbbra is csak Amy Jaeschke tudott betalálni, kispadunk nem igazán tudott felnőni az euroligás csapathoz. A negyed közepén 60-39-re vezettek Fűzy Ákos tanítványai. 3 perccel a vége előtt Horváth Lilla dobta be két büntetőjét, majd a másik oldalon is büntettek: 62-41-re alakult az állás. Mikor a Győr lehozta legjobbjait, fel tudtuk gyorsítani a játékot, és megszületett az első pécsi tripla is, majd két duplával 62-48-ra zárkóztunk. Nagy-Bujdosó triplájával 65-48-ra nyert a Győr. A második és a negyedik negyedet sikerült megnyernünk, azonban a győzelemre sajnos nem volt esélye fiatal csapatunknak a tavalyi bajnokkal szemben.

Pénteken hazai pályán folytatja a bajnoki menetelést a Pécs a Vasas ellen.

Zseljko Djokics: "- 48 órán belül a második kemény, rendkívül nagy fizikai igénybevétellel járó mérkőzést játszottuk, ami nekünk még túl sok. Ma ez több játékelemben is megmutatkozott, a Győr 48-32-re nyerte ellenünk a lepattanóharcot. Tanulóidőszakban vagyunk még. Két dologgal nem vagyok elégedett: sokkal több gólpasszal kell játszanunk, mint az ellenfelünk, ma a Győr 9-cel több asszisztot jegyzett, mint mi. Ez legalább 18 pontos különbség. Másfelől a kispadunk mindössze 2 pontot szerzett, ez nem csak pontban, hanem hozzáadott energiában is kevés, a győriek itt 27 ponttal voltak jobban. De látok fantáziát a csapatban, látszott, hogy mikor fel tudjuk gyorsítani a játékot, mindenkire veszélyesek tudunk lenni."

Forrás: peacpecs.hu
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink