Hírek

Rali Baranya-kupa: négy az egyben

Rali

2012. október 11.

Október 18-21-én a Mecseken zárul az idei hazai raliévad: a komlói Baranya-kupa érdekessége, hogy egyszerre négy osztály mezőnye vághat neki rajta a viadalnak.

Rali Baranya-kupa: négy az egyben

A rali I-esekre 11 szakaszon összesen 140 kilométernyi gyorsasági vár szombat-vasárnap, miközben az amatőr sprintesek is nekivághatnak a szerpentineknek.

Az idei ralibajnokságot a komlói Marco Racing Team foglalja keretbe: az elmaradt Eger-rali helyett végül az ő szervezésükben rajtolt Bükfürdőn az évad, míg most, az ugyancsak visszalépő Miskolc helyett beugorva az évzárót, ráadásul immár hazai pályán is Markó Tibor csapat hozta tető alá.

A jövő hét végi Baranya-kupán ráadásul nemcsak a rali I, hanem a rali II. is rajthoz áll, utóbbi egyből másfeles szorzóval gyűjtögetve a pontokat. A futam egyben a Közép Európai Zóna (CEZ) sorozat értékelésébe is beleszámít, de ugyancsak megérkezik a Mecsekbe a Historic OB csapata is. További kuriózum, hogy a profik mellett a Baranya-kupán, tekintettel a kezdetekre is, a ralisprint ob „amatőr” pilótái is kipróbálhatják tudásukat.

A hosszú ralihétvége a pályabejárással már csütörtökön megkezdődik, pénteken, Bakonyán már a hivatalos teszten száguldhat a mezőny. Az igazi verseny azonban csak a szombat délelőtti gépátvétel majd délutáni Prológ után még két esti gyorsaságival kezdődik, hogy aztán vasárnap újabb kilenc gyorssal érjen célba a másfél napos száguldás. Az ismert mecseki pályákon összesen 432 kilométert, ebből 140-et a gyorsaságikon teljesítenek majd a ralisok az éves trófeák sorsának eldöntéséért.

A kuriózumok sora azonban ezzel sem ér véget, hiszen ismert és népszerű pilóták részvételével, amolyan show-betétként, egy All, vagy inkább Old Star gárda is szórakoztatja majd a közönséget. Mindezt ráadásul belépődíjak nélkül a teljes futam során.

Bővebb információ, időtervek, gyorsaságik: www.baranyakupa.hu.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben