Hírek

Előtérben az olimpikonok és az utánpótlás

2012. november 14.

A Sportbizottság elbírálta az idei sportpályázatokat

Előtérben az olimpikonok és az utánpótlás

Az önkormányzat Népjóléti és Sport Bizottsága két ütemben bírálta el az idei sportpályázatot, első körben az olimpikonok, az élvonalbeli labdás pécsi csapatok és a városi sportegyesületek támogatásáról döntöttek, ősszel pedig a többi sportág, sportegyesület szponzorálása került terítékre.

 

A város anyagi helyzetét és a sok területen kényszerű megszorításokat ismerve nagyon jó hír, hogy a Népjóléti és Sport Bizottsága idén is a tavalyi összeg fölött rendelkezett, azaz 200 millió forintra számíthattak az arra érdemesek. Az elbírálásnál fontos szempont volt az eredményesség, a korábbiakban elvégzett munka. Moór Eszter bizottsági elnök elmondta, hogy idén is hat kategóriában nyújthatták be pályázataikat a városban sporttevékenységet folytató sportegyesületek, alapítványok, gazdasági társaságok.

- Az olimpia évében kiemelt szerep jutott a Londonban versenyző sportolók felkészülésének támogatására, fontosnak tartom megjegyezni, hogy a második körben sportáganként jellemzően egy szereplőt tudtunk támogatni a párhuzamok elkerülése miatt. Alapvető cél volt, hogy az utánpótlássport kerüljön előtérbe, megközelítően 16 millió forintot osztottunk ki a második körben a pályázók között – számolt be az elbírálásról Moór Eszter bizottsági elnök.

Az utánpótlás-nevelés előtérbe helyezését mi sem bizonyítja jobban, minthogy a C-kategóriában (a pályázati kiírás szerint az ebben a csoportban elnyert összeget az utánpótlásra lehet költeni) osztották ki a legmagasabb juttatásokat, a PVSK küzdősportolói 2 500 000 forintot kaptak, a Pécsi Kajak-Kenu Club versenyzői 1 500 000 forintot nyertek.

A többi klub támogatási összege a szövegre kattintva elérhető.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben