Hírek

Váratlan fordulat - Supka marad az edző

Labdarúgás

2012. december 7.

Nem akármilyen fordulattal zárult a Pécs labdarúgócsapatának pénteki sajtótájékoztatója. Matyi Dezső tulajdonos ugyanis megtartaná vezetőedzőnek Supka Attilát, akit korábban már menesztett.

Váratlan fordulat - Supka marad az edző
Sok mindenre lehetett számítani, arra viszont nem, ami a Pécs sajtótájékoztatóján történt. Matyi Dezső klubtulajdonos ugyanis bejelentette, hogy Supka Attila marad a csapat vezetőedzője.

Matyi Dezső végül nem bontotta fel a szakvezető 2015. június 30-ig szóló szerződését, aki így továbbra is marad a csapat trénere, igaz, kap maga fölé egy szakmai igazgatót, akit csak később neveznek meg.

A fordulat mögött az áll, hogy ugyan fel akarták bontani a megállapodást, de Supka Attila egy összegben szerette volna megkapni a neki járó pénzt, míg a vezetőség havi részletekben utalt volna. Miután nem született megegyezés, a tulajdonos meghagyta a posztján az edzőt.
Arról még nincs hír, hogy Supka Attila ilyen körülmények is között folytatja-e a munkát.

KORÁBBAN ÍRTUK:


Supka Attila csúfos szezon végén távozott

A PMFC-Matias nyár elején kinevezett vezetőedzője, Supka Attila júniusban még bizakodó volt, meghatározó csapatot szeretett volna faragni a pécsi együttesből, emellett olyan célokról álmodozott, amilyeneket korábbi csapataival már elért: NB I-es bajnoki cím és Magyar Kupa-győzelem. Azonban a jó eredmények elmaradtak, a gárda a csalódást keltő 14. helyen telel, a kupából is kiesett, így a tulajdonos Matyi Dezső és a vezetőedző megegyezett, hogy nem folytatják együtt a közös munkát.

Nem is lenne okunk panaszra, ha csak a vendégmérkőzések alapján kellene értékelni a pécsi labdarúgókat, hiszen az idegenbeli összecsapások végeredménye szerint a PMFC három győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel e tabella 4. helyén áll. Ha a hazai mérlegére pillantunk, sokkal elkeserítőbb a helyzet, ugyanis a sor legvégén tanyáznak a baranyai focisták. A Stadion utcában kapott 11 gól mellett nem mutat szépen a 6 pécsi találat, nem véletlen, hogy az utolsó hazai bajnokikon már a lelátóról is egyre több kritikus hang hallatszott az érthetetlenül gyenge, ráadásul sokszor lélektelennek tűnő játékkal szemben.

Mindezek után valószínűleg nem sokan csodálkoztak kedden, amikor bejelentették Supka Attila távozását.  A korábban a Debrecennél és a Honvédnál is dolgozó vezetőedző tehát nem töltötte ki a hároméves szerződését, összesen egy őszi szezonig tartott a megbízatása Pécsett. A klub vezetősége még nem döntött Supka utódjáról, a szerdai Ligakupa-mérkőzést Lőrincz Emil vezényelte le, a szakmai stáb és a tulajdonos közti megbeszélést követően kezdenek majd új tréner után kutatni. Az új edző a tizedik lesz a sorban azóta, hogy Matyi Dezső a PMFC tulajdonosa, Nagy Tamás, Róth Antal, Botos Antal, Márton Gábor, Várhidi Péter, Kiss László, Mészáros Ferenc, Mink Olivér és Supka Attila után a szurkolók kíváncsian várják az érkezését.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2019. december 9.

Ezüstérem Bonyhádról

Korcsolya 2019. december 4.

Jégkalandra fel!

Korcsolya 2019. november 26.

Újra korizhatunk délutánonként is

Lövészet 2019. november 26.

Csonka Zsófia bronzérmesként a legjobb magyar