Hírek

Két pécsi vívó már Rióra koncentrál

Vívás

2013. január 3.

Nagyszerű évet zártak a PTE-PEAC-PSN Zrt. vívói, de a sportolók és a mester, Danka Sándor egyetértenek benne, hogy a 2013-as esztendő még nagyobb meglepetéseket és remélhetőleg rengeteg érmet tartogat számukra.

Két pécsi vívó már Rióra koncentrál

Berta Dániel, a PTE-PEAC-PSN Zrt. színeiben 2012-ben rengeteg percet töltött a páston különböző nemzetközi versenyeken. Két eredményére a legbüszkébb: az áprilisi junior vb-n elért második helyére és az U23-as Európa-bajnokságon, csapatban megszerzett aranyérmére.

- Az orosz fővárosban rendezett világbajnokság nagyon jól sikerült, a fináléban azzal a kínai versenyzővel kerültem szembe, akit a csoportkörben magabiztosan legyőztem. Azonban a végén fordult a kocka, 15-10 arányban ellenfelem győzött - mondta a mindössze 18 éves vívó, aki a pozsonyi kontinensviadalon szerzett aranyérmét követően az első pécsi Európa-bajnok vívó lett. Berta jelenleg a 2013-as junior világbajnokságra készül, ranglistáján a második helyet foglalja el.

Danka Sándor nagy örömére Peterdi András kétéves amerikai kitérőt követően visszatért Pécsre, számára akár a riói olimpián való részvétel sem elképzelhetetlen.

- 2010 decemberében költöztem ki Amerikába, akkor már eldőlt, hogy nem lesz magyar vívócsapat a 2012-es olimpián, így nem láttam esélyét annak, hogy Londonban pástra léphessek. Emellett pedig nagyon jó lehetőséget kaptam Amerikából, amelyre nem lehetett nemet mondani. Nyelvet szerettem volna tanulni, ezen kívül edzőként és sportolóként is sokat tanulhattam, ezt a tudást pedig itthon szeretném kamatoztatni - foglalta össze az Egyesült Államokba költözés okait illetve az ott tapasztaltakat Peterdi András.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben