Hírek

Már csak egy lépés a final four

Kosárlabda

2013. február 6.

Kiélezett csatában hatpontos győzelmet aratott csapatunk a KTE-Duna Aszfalt ellen! Kecskeméten így is csak a győzelem lehet a cél, de már csak egy meccs választ el minket a négyes döntőtől!

Már csak egy lépés a final four

Pécsi VSK-PANNONPOWER – KTE-Duna Aszfalt 69-63 (14-17, 15-10, 19-20, 21-16)

Férfi Magyar Kupa negyeddöntő, Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. 1500 néző V.: Cziffra, Frányó, Gorka.
Pécsi VSK-PANNONPOWER: Loesing 6, Kovács P. 6/3, Legion 22/6, Tóth N. 17, Hendley 14/3. Csere: Nagy K. 2, Bödör -, Bíró O. -, Halász 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Másodedző: Czigler László
KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 21/12, Mészáros 5/3, Djerasimovic 18, Dénes 5/3, Bencze 6. Csere: Hegedűs 6/3, Pongó Ma. 1, Gruda, Pongó Má. 1  Vezetőedző: Stojan Ivkovic. Másodedző: Forray Gábor
 
Kipontozódott: Loesing (37.p.) ill. Hegedűs (40.p.)
 
     Ismét győzelemmel alapozott a PVSK az este fő mérkőzését, a Magyar Kupa negyeddöntőt megelőzően. A Debreceni Eszter vezetteAutópark PVSK az UNI Győr II. csapata elleni 91-65-ös sikerrel segítette a ráhangolódást.
 
     A lányokat nem sokkal a lefújás után váltották a pályán a Pécsi VSK-PANNONPOWER-es fiúk, a DIGI Sport közvetítése miatt a mérkőzés a megszokottnál negyed órával korábban vette kezdetét. A pontgyártást Bencze Zoltán kezdte meg a büntetővonalról, pécsi oldalon pedig ismét Kovács Péter neve mellé kerültek az első egységek. Amint kezdtek bemelegedni a játékosok rendezett védekezés jellemezte mindkét csapatotWittmann Krisztián és Kovács Péter csatája külön csemegének ígérkezett. Ahogy azt Stojan Ivkovic-tól a korábbi években megszokhattuk, már az első játékrészben harcba küldte szinte a teljes kispadot is, gyakrabban cserélt a szövetségi kapitány, mint egy kézimeccsen szokás… Eközben nem túl pontgazdag, ámde annál szorosabb csata folyt a parketten, a különbség csak másfél perccel a negyed vége előtt lett egy kosárnyinál több. A kecskemétiek első negyedbeli védekezése becsületére volna bármelyik A-csoportos csapatnak is, de 14-17-nél még korai lett volna messzemenő következtetéseket levonni.
 
     Egyre jobban elkapták a fonalat a vendégek, míg Legionék dobásai sorra kimaradtak, amitől egyre feszültebbek lettek a játékosok, görcsösebbé vált a játék. Már a 4. percben jártunk, mikor áttört a gát, Tóth betöréséből akciógól is született és egy büntetővel is megtoldotta azt. Loesing csatlakozott Tóth-hoz, egy 9-0-ás rohammal felzárkózott a PVSK. Ez már a pécsi közönség hangját is meghozta, 24-25-nél már a bajnokikhoz hasonló hangulat uralkodott. A fordítás azonban várattatott magára, támadások sora ment le kosár nélkül, míg végül Hendley a vonalról bedobta az egyenlítést jelentő pontot. A lendületnek csak félidei dudaszó parancsolt megálljt…
 
     Felpezsdült csata a térfélcsere után, gyorsabb tempót diktáltak a csapatok, és gyos egymásutánban estek a kosarak is mindkét térfélen.Az adok-kapokban megtartották az előnyt Tóthék, Todd Hendley pedig a szurkolókra is gondolt, előbb egy hármassal lepte meg őket és az ellenfelet, majd egy óriási zsákolással tette próbára a pécsi gyűrű teherbíró képességét. Hiába a pörgő játék, a látványos kosarak, elszakadni csak nem tudtunk Wittmannéktól. Loesing a negyedik hibáját is begyűjtötte így padra került, a Djerasimovic-Wittmann duó pedig kezébe vette a KTE sorsát. Jobbkor nem is jöhetett volna Kovács Péter triplája, amivel ismét egypontos hazai előnyt mutatott a tábla, míg Mészáros Máté kosara már éppen időn túli volt.
 
     Ki-ki csatát hozott az utolsó játékrész is, vért kellett izzadni a győzelemért ezen a meccsen. Wittmann laza csuklóval támadta a pécsi gyűrűt, távoli dobásaival vitte a hátán csapatát, míg a túloldalon a palánk közeléből születtek a kosarak. Nagy szükség volt Legion villanásaira is, de ezúttal az idegek megnyugtatásához még ezek sem voltak elegendőek. Brad Loesing kipontozódása fájó veszteség volt, de utolsó faultja szükségszerű volt, Hegedűst gátolta meg a pontszerzésben. Djerasimovic nem sokkal később egyenlített, amire Legion triplája volt a válasz. Pattanásig feszültek az idegek a végjátékra, bár ötpontos pécsi előnnyel érkeztünk az utolsó percbe, de a kupában minden pont számít. Ennek megfelelően mindent beleadtak a játékosok mindkét oldalon, bár az már biztos volt, senki sem vághat neki nyugodtan, tetemes előny tudatában a visszavágónak. A mérkőzés megkoronázásaként Legion Wittmantól csente el a labdát, majd egy hármassal toldotta meg a pécsi pontokat. Maradt azonban ideje a Kecskemétnek, s az időkérést követően gyorsan esett a fault, Wittmann azonban csak egy büntetőt értékesített. 2,9 másodperce maradt a Csirke legénységnek, hogy még egy kicsit szépítse a győzelmet, de az utolsó kísérlet már nem hozott pontokat.
 

    A Pécsi VSK-PANNONPOWER így egy újabb fontos győzelemmel gazdagodott, de a Kecskemét is bizonyította, hogy nem véletlenül jutottak a Magyar Kupa döntőjének kapujáig... A keddi visszavágónak hatpontos előnnyel vághatnak neki Csirke Ferenc tanítványai, és a mai találkozó után bizton állíthatjuk: izgalmakban nem lesz hiány!


KORÁBBAN ÍRTUK:

– Élőben nyújt igazán egyedülálló sportélményt minden mérkőzés, és a Kecskemét ellen különösen forró hangulatú, kiélezett csatára számíthatunk! Szeretnénk, ha minél többen kilátogathatnának a négy közé kerülésértmegrendezésre kerülő Magyar Kupa mérkőzésünkre, ezért egységesen kedvezményes, 400 forintos belépőjeggyel tekinthetik meg a meccset az érdeklődők – számolt be a Pécsi VSK-PANNONPOWER-t működtető társaság ügyvezetője, Bán Gábor. – Hűséges és lelkes szurkolótáborunk a bajnokság során mindvégig fergeteges hangulatot teremtve segítette hozzá csapatunkat az eddigi sikerekhez. Most pedig egy különösen fontos összecsapás előtt állunk, és bár hétköznapra esik a mérkőzés, remélem, hogy ismét varázslatos atmoszférát tudunk teremteni a Lauber Dezső Sportcsarnokban! 

Az akciók sora ezzel azonban nem ér véget, amennyiben csapatunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe jut, a mostani mérkőzés minden400. szurkolója után számolva négy-négy fő számára lehetőséget biztosít sportegyesületünk, hogy részt vehessen a kétnapos MK négyesdöntőn. Ennek részleteit babonából csak a négy közé jutás biztossá válását követően hozza nyilvánosságra a klub. 

A legtöbb pécsi szurkolónak nem kell külön bemutatni a Kecskemét csapatát, de a kevésbé avatottak számára félrevezető lehet, hogy B-csoportos ellenfél érkezik… A Kecskeméti KSE egyesületéből gazdasági megfontolásból kiváló kosárcsapat elsősorban az ezzel járó adminisztrációs okok miatt került B-csoportba, ahol KTE Kosárlabda Klub néven indult a válogatottakkal tarkított játékoskeret, mely erősségét tekintve az A-csoport középmezőnyébe (vagy akár az élmezőnybe) is beférne. A névszponzorra talált KTE Duna Aszfalt a B-csoport keleti ágán, nem meglepő módon, veretlenül áll a tabella élén, Hepp Kupa győztesként pedig a TOP COP Security Jászberény csapatával mérte össze erejét Magyar Kupa előző fordulójában. 

A játékosok listáján idén is találhatunk korábban Pécsett is megfordult kosárlabdázókat,Wittmann Krisztián továbbra is a motorja a Stojan Ivkovic vezette csapatnak, míg Dénes Gábor, Bencze Zoltán vagy a még B-csoportos időkben Pécsett pattogtató Hegedűs Gergely is szerepet kap. Wittmann mellett igazi húzóembere a Kecskemétnek a 210 centis Karahodzic Kemal, aki átlagban 12 ponttal és 8,4 lepattanóval járult hozzá a B-csoportos sikerekhez. De a Baja elleni rangadóra légiós poszton újított a KTE, az egykori kecskeméti kedvenc, Marko Djerasimovic tért vissza a hírös városba. A bedobó távozása után Temesvárra igazolt, a román csapatával játszott az EuroChallenge kupában többek között a Körmend és a Szolnok ellen is.

A fiatalokat tekintve sem fukarkodik a játékpercekkel az újdonsült szövetségi kapitány, a Pongótestvérek, Mészáros Máté, Gruda Gergely, és a Nyíregyházáról érkezők Pavlovics Vuk és Jakab Péter is kap lehetőséget, hogy harcedzett kosárlabdázó válhasson belőlük.

 

Még egy kis adalék


A szurkolók már megszokhatták, hogy bajnoki alapszakasz mérkőzéseinket az U23-as csapat meccsei előzik meg. A Magyar Kupa összecsapás előtt a fiataljaink nem lépnek pályára, de így is szoríthatunk a PVSK-s lányoknak, hiszen 15:15-től az Autópark PVSK csap össze au UNI Győr csapatával.

 

A DIGI Sport pedig azokra is gondolt, akik nem tudnak kilátogatni csütörtök este a mérkőzésünkre, a Pécsi VSK-PANNONPOWER – KTE Duna Aszfalt mérkőzést élőben közvetítik. Feldobás 17:45-kor!!!

 

Forrás: www.pvsk-panthers.hu

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben