Hírek

Barátját is a jégen ismerte meg

Korcsolya

2013. március 14.

A januári Eb után nem sokat pihenhettek a gyorskorcsolyázók, március 8-10. között Debrecenben rendezték a korisok világbajnokságát, amelyre a PKSE-PSN Zrt. sportolója, Tóth Tímea és hokis barátja is ellátogattak, igaz, ők még csak nézőként.

Barátját is a jégen ismerte meg

- Nagyon jó volt a hangulat, a rengeteg szurkolástól és kiabálástól esténként már nem volt hangunk. Március 9-én a kínaiak remeklése ellenére a Pécsett nevelkedett Knoch Viktor volt a legnagyobb sztár a Főnix Csarnokban, 2500 ember szurkolt neki, hihetetlen atmoszféra volt. Viktor a fináléba jutásért rendezett futamban nagyon erős riválisokkal került össze, ám az utolsó körben az egyik kanyarban a korcsolyája beakadt a pálya szélét jelző bójába, emiatt elesett, így összesítésben végül a kilencedik helyen végzett 500 méteren - foglalta össze a világbajnokság élményeit Tóth Tímea, aki párját is a jégnek köszönheti, jégkorongozó barátjával a pécsi műjégpályán találkoztak először, majd néhány korizás után szerelem alakult ki köztük.

A PKSE-PSN Zrt. sportolója részt vett az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOWF) is, amelyen egy kis hógolyózásra is jutott idő.

- A város, ahol laktunk, fent volt a hegyekben, rengeteg hotellel és étteremmel a környéken. Az első versenynapon rögtön a hosszútávval kezdtünk, a jég nagyon tört, így sokak félve koriztak rajta, hiszen bármikor kitörhetett alólunk. A selejtezőben igen könnyű futamot kaptam, így nem volt gond a továbbjutással. Az elődöntőben viszont kilöktek a második helyről, de szerencsére a bírók továbbjuttattak a döntőbe, ahol nyolcan álltunk rajthoz. A hetedik rajthelyet kaptam meg, ezt a pozíciót sikerült a megtartanom. Külön öröm volt számomra, hogy én vihettem a megnyitón a csapatzászlót. A világítástechnika kiemelkedően jó volt, a programot snowboard- és síbemutató is színesítette, zárásként pedig Inna koncertezett fergeteges tűzijáték mellett. A harmadik nap volt a legizgalmasabb a váltó döntője miatt, egy rossz váltás miatt azonban a negyedik helyen zártuk a futamot. Az utolsó előtti napra végre jutott egy kis lazítás is, a csapatorvossal és a vezetővel hógolyóztunk, természetesen mi nyertünk... Késő délután még szánkózásra is volt idő az ukránokkal - mondta a fiatal gyorskoris, aki két hét pihenőt kapott, hiszen bezárt a pécsi műjégpálya. Pár nap múlva kezdődnek viszont a görkorcsolyás tréningek, májustól pedig futás, konditerem és állóképesség-fejlesztés vár Telegdi Csaba tanítványára, hogy a téli szezonra újra csúcsformába kerüljön.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben