Hírek

Kezdődik a középszakasz, jön a kupadöntő

Kosárlabda

2013. március 14.

A végül a 8. helyen befejezett alapszakaszban lehetőségeihez képest a maximumot hozták ki magukból a PVSK-Pannonpower NB I-es férfi kosárlabdázói. A most kezdődő középszakaszban hat mérkőzés vár az együttesre.

Kezdődik a középszakasz, jön a kupadöntő

A játékosállományra és a nem éppen zökkenőmentes őszre tekintettel, a néha hullámzó teljesítményt, meglepő vereségeket, illetve bravúrgyőzelmeket mind összevetve elégedett lehet a csapat és szurkolótábora a Vasút alapszakaszbeli eredményével. Ahol Csirke Ferenc tanítványai tíz győzelemmel és tizenkét vereséggel végül a 8. helyet szerezték meg.

A középszakasz hat mérkőzéséből négyre készülhetnek hazai pályán, miután - saját terme foglaltsága miatt - felajánlotta a pályaválasztói jog felcserélését, így március 25-én a Lauber Dezső Sportcsarnokban tartják a Debrecen - PVSK derbit is.

A hatból öt mérkőzést kellene megnyerni a play off-ba kerüléshez, amit a szakvezető nem tart lehetetlennek, főként a négy hazain remélt buzdítás miatt.

Az alsó középszakaszban az alapszakasz 6–12. helyetettjei játszanak, de nem mindenki mindenkivel, hanem csak a helyezések alapján kialakult sorsolási tábla szerint, összesen hat-hat meccset. A középszakasz végén a 7-8. helyezett csatlakozik a felső középszakasz hatosához, így alakul ki a rájátszás nyolcas mezőnye.

A PVSK bejutott ugyanakkor a Magyar Kupa négyes döntőjébe is, amely ezúttal a tavaly elhunyt paksi tehetség, Morgen Ferdinánd nevét viseli, és amelyet Pakson rendeznek március 30-31-én.

A Final Four szombati két elődöntőjében az Atomerőmű SE az Alba Fehérvárral, majd a címvédő Szolnoki Olaj a PVSK-Pannonpowerrel csap össze. Vasárnap a két vesztes a bronzért, a győztesek a kupatrófeáért lépnek parkettre.

 

A PVSK-Pannonpower középszakasz-programja:

Március 22., 18:00: Nyíregyháza – PVSK

Március 25., 18:00: Debrecen – PVSK (Pécsett!)

Április 6., 18:30: PVSK – Szeged

Április 10., 18:00: Szombathely – PVSK

Április 16., 18:00: PVSK – Sopron

Április 21., 18:00: PVSK – ZTE

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben