Hírek

Negyedik lett a PEAC-Pécs a kupában

Kosárlabda

2013. március 25.

Egy rendkívül kiélezett, izgalmas bronzmeccsen minimális különbséggel maradt alul a PEAC-PÉCS a DVTK-val szemben a soproni Magyar Kupa négyes döntőjén.

Negyedik lett a PEAC-Pécs a kupában
WF DVTK – PEAC-PÉCS 68-65 (18-18, 17-10, 11-16, 24-21)
Sopron 300 néző V.: Pálla, Frányó, Boros

WF DVTK: Bukovszki 10, Fürtös 7/3, Bozóki 10, Skoric 8, Sanford 4. Csere: Dubei 14, Szabó 15, Reiner -.
PEAC-PÉCS: Fűrész 12/12, Dusanic -, Horváth 6, Nagy-Bujdosó 22, Jaeschke 9. Csere: Szamosi 13, Czirják 3/3, Czukor -, Raus -.

Pontgazdag összecsapást hozott az első tíz perc, amit az első nyolc elrontott támadás után kevesen gondoltak az MKB Aréna, mintegy egynegyed háznyi szurkolója közül. A pécsiek kaptak jobban lábra, Nagy-Bujdosó és Fűrész jóvoltából (3. perc 4-8), ám miután a negyedik percben már 5-1 volt a fault arány, a büntetőket jól dobó Diósgyőr a hatodik percben Skoric találatával már vezetett (12-10). Sokat cserélt Zeljko Djokic, ezzel együtt is tartani tudta ellenfelét a PEAC-PÉCS, így 18-18-al zárult az első játékrész.

Nagy-Bujdosó révén tartotta magát a PEAC, és a 14. percben Horváth Lilla nagyszerű megmozdulásával 23-21-re vezettek is, de jelentősebb különbség továbbra sem alakult ki. Szabó és Dubei dobálta a büntetőket, amelyre sokáig csak a PEAC Győrből igazolt csatára tudott válaszolni, aki 12 pontot szerzett az első félidőig. 33-28-ra vezettek a piros-fehérek a nagyszünetben, ameddig pécsi oldalon kilenc eladott labda sorakozott, és lepattanóban sem tudtak úgy dominálni Jaeschke-ék, mint a szombat esti-éjszakai elődöntőn. Kevés értékelhető teljesítmény volt pécsi oldalon az első félidő után. Szamosi hamar összeszedte három faultját, Dusanicnak és Czirjáknak pedig nem sikerült 14 illetve 12 perc alatt kosárba találnia.

Kiegyenlítette hátrányát a harmadik negyed végére a PEAC-PÉCS, méghozzá úgy, hogy Czirják, Raus, Horváth, Czukor, Szamosi ötös játszotta le az utolsó három percet. Szamosi két szép villanása kellett ahhoz, hogy a 28. percben még 44-40-re álló összecsapás egyenlővé váljon. Előtte azonban Fűrész harmadik triplája után 35-33-nál bizakodtak a pécsi szurkolók, ám rögtön utána Fürtös ugyancsak triplával hűtötte le a várakozásokat. A harmadik negyed derekára 40-37-nél kisebb hullámvölgybe kerültek a pécsiek, de átvészelték az előbb említettek szerint.

A pécsi lendület folytatódott az utolsó felvonás elején, Szamosi büntetője után két pécsi tripla következett Fűrész és Czirják jóvoltából, majd Nagy-Bujdosó a 34. percben 53-46-ra növelte a pécsi előnyt. Ebben az időszakban sokkal jobban játszottak a pécsiek ellenfelüknél, akik azonban nem adták fel, és elsősorban a szinte példátlanul pontos (pécsi oldalról irigyelt) büntetőzésüknek köszönhetően végig a mieink nyakán loholtak. Szamosi volt rendkívül erőszakos a DVTK palánkja alatt, az ő feljavuló játéka is kellett ahhoz, hogy kettő perccel a vége előtt 61-56-ra vezessen a PEAC-PÉCS. Ismét fogyni látszott az erő azonban a csapat legjobbja Nagy-Bujdosó fontos két büntetőt elrontott, és 1,19-cel a vége előtt Szabó büntetőivel 62-61-re a pirosak vezettek. A pécsi támadásból kettő másodperc volt vissza, amikor egy oldalvonali bedobás előtt Zeljko Djokic időt kért, és ez meg is érte, hiszen Nagy-Bujdosó játszotta magát tisztára, és talált be (62-63). Horváth szerzett labdát és dobott ziccert 54 másodperccel a vége előtt 62-65-re alakítva az állást. Odaát Bozóki betalált, Fűrész pedig nem tudta sikeresen befejezni a betörést, jöhetett a Diósgyőr. Húsz másodperc volt vissza, amikor Bukovszki bedobta a DVTK 25-ből 25. büntetőjét is, ezzel 66-65 lett oda. Az utolsó támadásnál nem faultolt Peresztegi Nagy Ákos csapata, Horváth Lilla dobása lecsorgott a gyűrűről, és utána már hiába érkezett a pécsi fault, Dubei hibátlanul büntetőzött, így 68-65-re nyert a DVTK a PEAC-nak pedig a szimpatikus vesztes szerepe jutott ismét. Rendkívül közel voltak lányaink a győzelemhez most is, talán ha kicsit kevesebb eladott labda, kicsit jobb büntetőzés, kicsit nagyobb rutin, kicsit több pihenés, vagy még egy kicsi plusz érkezik valakitől, akkor ezek a meccsek megvannak.

Zeljko Djokic: „Nagyon jó meccset játszottunk a Miskolccal. Az ellenfelünk frissebb volt, ezt mutatja a száz százalékos büntetőzésük, 27-ből 27 büntetőt értékesítettek, ami nem mindennapi teljesítmény. Nagyot harcoltunk, de a végén a saját butaságunk miatt vesztettünk.”

A négyes döntő legértékesebb játékosa: Fegyverneky Zsófia (Sopron)
A legjobb lepattanózó és legtöbb pontot szerző játékos: Nagy-Bujdosó Nóra (PEAC-PÉCS)

All Star:
Natalie Hurts (Győr), Dubei Debóra (DVTK), Amber Holt (Sopron), Nagy-Bujdosó Nóra (PEAC-PÉCS), Jelena Milovanovics (Sopron)
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben