Hírek

Bronzérmet szerzett Peterdi András a válogatón

Vívás

2013. március 25.

A fővárosban rendezett felnőtt párbajtőr válogatón bronzérmet szerzett Peterdi András, a PTE-PEAC-PSN Zrt. sportolója.

Bronzérmet szerzett Peterdi András a válogatón

Peterdi a csoportkör után még a mezőny második felében várta a folytatást, a vigaszágas tábla küzdelmeiben azonban magára talált. Csak a világklasszis Imre Géza (Honvéd SE) állította meg menetelését, de másodszorra már neki sem sikerült. Peterdi az első vereségét követően vigaszágon bekerült a legjobb nyolc közé, ahol ezúttal már legyőzte többszörös világbajnok ellenfelét. Ezt követően a döntőbe jutásért szenvedett vereséget, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

A PTE-PEAC-PSN Zrt. vívóinak további eredményei:

férfiak

23. Tóth Gergely

25. Berta Dániel

26. Csobó Dávid

46. Peterdi Bence

 

nők

24. Öhlmüller Sarolta

27. Hajdu Réka

36. Provender Roxána


 

 

KORÁBBAN ÍRTUK:

Kétéves amerikai kitérő után Pécsett folytatja pályafutását a felnőtt válogatott kerettag vívó, Peterdi András, aki edzőként is szeretné kamatoztatni a tudását, a legkisebbeknek tanítja a vívás alapjait.

- Decemberben költöztem haza az Egyesült Államokból, másfél évig Washingtonban, majd fél évig Bostonban éltem. Amerikában leginkább az oktatással és az edzősködéssel foglalkoztam, kevesebb időm maradt saját magam fejlesztésére. Két magyar társammal együtt létrehoztunk egy vívóklubot, ahova hatéves kortól bárki járhatott edzésekre. A legidősebb tanítványom egy hetvenhárom éves bácsi volt, aki korábban a CIA-nél dolgozott. Felajánlották  az amerikai állampolgárságot is, erre azonban nemet mondtam, mindig is magyar színekben vívtam, ezen nem is szeretnék változtatni. Azonban visszavárnak Amerikába, szerencsére jó kapcsolatom maradt az ottani kollégákkal – nyilatkozta Peterdi, akinek a Brown Egyetemen is ajánlottak állást, amit szintén nem fogadott el, hiszen tudta, hamarosan hazaköltözik.

- Mindig is szerettem Pécset, szerettem itt lakni, hiányzott már a család és a barátok, emellett az egyetemet is be szeretném fejezni, a PTE-n testnevelő-edző szakon tanulok. Február 1-től tovább bővült feladataim száma, a PSN Zrt. vívó szakosztályának trénere lettem, igyekszem átadni a korábban itthon és külföldön megszerzett tudásomat a fiataloknak. Szerencsére az egyetemtől és a várostól minden támogatást és segítséget megkapok, a tanárok rugalmasan és segítőkészen kezelik az edzőtáborok és versenyek miatti hozzáállásomat, amit ezúton is köszönök nekik – foglalta össze az elmúlt hónapok eseményeit a sportoló.

Peterdi András napjai be vannak táblázva, határidőnaplója nélkül nemigen tudja megmondani, hogy a következő héten milyen megmérettetések várnak rá.

- December óta igen sokszor léptem pástra, legutóbb Tallinnban rendeztek Világkupa-versenyt, ahol meglátszott a teljesítményemen, hogy két évig a megszokottnál kevesebbet edzettem. De nincs megállás, hiszen jönnek a válogatók, amelyeken jól kell teljesítenem, hiszen ezek eredménye határozza meg, hogy indulhatok-e az Európa-bajnokságon, a világbajnokságon vagy az Universiadén.

A pécsi vívó minden kedden, egyedüli vidékiként utazik a fővárosba, hogy részt vehessen a válogatott edzésein, ahol többek között Imre Gézával, Szász Emesével és Rédli Andrással készülhet a nemzetközi viadalokra. Legutóbbi tréningjére a Pécsi Hírek újságírója is elkísérte, ottjártunkkor a „levezető” asszóban éppen az athéni olimpia ezüstérmesét, Boczkó Gábort győzte le kiélezett csatában a pécsi fiú.

Remélhetőleg sikerül átmentenie ezt a formáját a kiélezett versenyekre is.MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink