Hírek

Tavaszi rajt, épülő pálya a hegyikerékpárosoknál

2013. március 29.

A PSN Zrt. hegyikerékpár szakosztálya március 21-én ünnepelte első születésnapját, az eltelt egy év alatt több versenyt is szerveztek, emellett a tehetséggondozásra, illetve a pályázati lehetőségek felkutatására is sok energiát fordítanak.

Tavaszi rajt, épülő pálya a hegyikerékpárosoknál

- A hosszúra nyúlt tél után végre elkezdődik a versenyszezon. Ugyan a pontos dátum még nincs meg, de a korábbiakhoz hasonlóan szeretnénk Orfűre szervezni egy rangos, országos megmérettetést. Versenyről versenyre nő a nevezők száma, idén már száz fölötti sportoló megjelenésére számítunk - vázolta a terveket vázolta a terveket Pántya Gábor, a PSN Zrt. hegyikerékpár szakosztályának versenyrendezésért felelős vezetője - egyben a szorgos Katonabogarak kerékpárszakosztály vezetője.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szakosztály 27 esztendős tagja, Wawra Nándor első pécsi hegyikerékpárosként bekerült a kétkerekes sportágakban igen jól csengő KTM támogatási programjába, ahol a technika és versenyeztetés terén új távlatok nyílhatnak előtte, így akár a magyar bajnoki cím megszerzése sem elérhetetlen cél.  Nagy Sándor, a PSN hegyikerékpáros koordinátora elmondta, hogy a KTM hazai forgalmazójával nagyon jó a kapcsolatuk, és nem csak a versenyzés terén történő együttműködésről folynak egyeztetések.

- Folyamatosan alakítgatjuk a létesítményt, a minél látványosabb fejlődéshez pedig minden pályázati lehetőséget igyekszünk kihasználni és szoros együttműködés alakult ki a PSN Zrt., a városvezetők és a Magyar Kerékpáros Szövetség között a terület színvonalas fejlesztése és kihasználása érdekében. A hivatalos nyitásra várhatóan őszig várni kell, szeptembertől már terveink szerint akár testnevelésórákat is lehet tartani a pályán - foglalta össze a létesítmény állapotát és a terveket Papp Norbert, a pálya felelőse.

A bringások a tehetséggondozásra is nagy hangsúlyt fektetnek, a szakosztály tagjai közösen építettek egy versenykerékpárt egyik legtehetségesebb junior versenyzőjüknek, Mischl Ákosnak, aki így még nagyobb esélyekkel indul a futamokon, egyben házon belül támaszthat konkurenciát Halász Norbertnek, a tavalyi ob-n bronzérmes csapattársának.

Szabó Melinda a szakosztály civil tevékenységekért felelős vezetője hozzátette, hogy miként tavaly, az idén is számtalan városi sportrendezvényen találkozhatnak az érdeklődök downhillesek  hangtechnikával és kivetítővel megerősített  csapatsátrável, versenygépeivel, a gyerekek által is járható mini ügyességi pályával.

Ugyancsak fontos tevékenységként a sportág népszerűsítésén, társadalmi elfogadtatásán is sokat munkálkodnak. A jelenlegi jogszabályok alapján ugyanis szabályosan gyakorlatilag lehetetlen az erdőkben-dombokon edzeni-versenyezni, ennek módosításáért is lobbiznak. Illetve, nemcsak szevakkal, tettekkel is próbálják igazolni, hogy a szakosztályokba szervezett hegyikerékpárosok nemhogy nem ellenségei, sokkal inkább barátai a természetnek. A PSN Zrt. bringásai ennek jegyében a napokban különösen aktív részt vállaltak a Biokom és a helyi természetbarátok által szervezett mecseki erdőtakarító programban is.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben