Hírek

Az ötödik helyért játszhat a PEAC-Pécs

Kosárlabda

2013. március 31.

Nagy különbségű vereséget szenvedett a PEAC-PÉCS a negyeddöntő második mérkőzésén Komlón, így az ötödik helyért folytathatja a bajnoki rájátszást a ZTE NKK ellen.

Az ötödik helyért játszhat a PEAC-Pécs
PINKK – PEAC-PÉCS 76-52 (19-15, 20-10, 12-15, 25-12)
Komló, 800 néző. V.: Cziffra, Ádám, Makovsky

PINKK:
Iványi 12, Sarok 12/6, Laczi 15/9, Dorogobuzova 2, Brumermane 10. Csere: Kovács 4, Török 3/3, Kováts -, Ruják 12, Stewart 6, Pénzes -, Lengyel -.
PEAC-PÉCS: Fűrész 12/12, Barbour 2, Horváth 12/6, Nagy-Bujdosó 9/3, Jaeschke 2. Csere: Szamosi 9, Dusanic 5, Czukor -, Csutorás -, Czirják -, Szűcs -, Raus 1.

Nem sikerült megszorítania ellenfelét a PEAC-Pécs gárdájának, így sajnálatosan nagy különbségű vereségével 2-0-ra elveszítette a PINKK-el szemben vivott csatát a legjobb négy közé jutásért. Az első negyed Horváth Lilla két szép triplájával jól indult, ám a 10. perc végére az is kiderült, hogy ebben a periódusban a 6,75-ös vonalon túlról és büntetőből ment a gólszerzés Zeljko Djokic csapatának, ez pedig nem lehetett elég ahhoz, hogy stabilan vezessenek a pécsiek. Iványi büntetőivel vette át a vezetést a házigazda 10-8-nál, amit Barbour büntetőivel még kiegyenlített, ki hitte volna ekkor, hogy a PEAC amerikai hátvédje a 7. percben dobja utolsó pontjait a mérkőzésen… A meccs egyik nyerőemberének, Laczi Edit triplájával és Dorogobuzova büntetőivel 15-10-re ellépett a PINKK, majd Ruják hét pontra növelte előnyüket, ezen faragott Fűrész távoli kosarával (19-15).

A második tíz percben dőlt el a meccs, amikor a hazai csapat saját fegyverét fordította a PEAC ellen, a megszerzett labdákkal villámgyors akciókat vezetett, és ziccerekkel növelte 14 pontra a különbséget. Hat eladott labdát jegyezhettünk fel a PEAC oldalán ebben a periódusban, Sarokék pedig szinte mindet megbüntették, és ami feldobta az egyik felet, az kellően demoralizálta a másikat. A második negyed derekán még nyoma sem volt ennek, ugyanis Nagy-Bujdosó szép hárompontosa után center befutásból dobta be a csatár a PEAC első kétpontos kosarát, amellyel 23-20 lett az állás, ezen tolt még egyet Dusanic indításgólja (14. perc: 23-22). Ezt követően Csutorás rontott ajtó-ablak helyzetben, odaát Sarok is megtette ugyanezt, és Stewart is mellé dobott két büntetőt, ám Iványi nem hibázott, így a 15. percben 25-22-re módosította az állást. Ezt követték azok a gyilkos indítás-gólok, amelyek következtében mínusz 14 lett a félidő, és innét már a PEAC-nak kellett rohannia az eredmény után.

Harcoljatok, harcoljato - zúgott a PEAC tábor, és ezzel nem is volt baj, sokkal inkább néhány kulcsember játékával. Amy Jaeschke például nem tudott változtatni a hosszú hetek óta tartó lefele ívelő produkcióján, a 33. percben tudta bedobni első pontjait, és mivel ő is és Barbour is 2-2 pontot jegyzett egy ilyen kiélezett helyzetben lejátszott találkozón, sok esélye nem maradt a társaknak.

Akik közül a harmadik negyedben, reménytelennek tűnő helyzetben (25. perc: 45-29) Fűrész Dia lendítette a legtöbbet, szinte ugyanarról a helyről három triplát dobott, de mivel a másik oldalon Sarok és Török is eredményes volt a triplavonal mögül, 51-40-re alakult a meccs, tehát bőven látótávolságon kívül maradtak a lelkes közönségük által űzött házigazdák a záró negyed előtt. Lehetett volna talán kevesebb is a különbség, de Jaeschke és Csutorás sem tudott faragni a hátrányon.

Ruják kosara után Nagy-Bujdosó három akcióban sem tudott kosarat elérni, így amikor a 32. percben Sarok trojkát szerzett, 56-40-nél el is dőlt a meccs. Szamosi próbált harcosságot mutatni, és szerzett kosarakat a hazaiak palánkja alól, de hiába próbált meg mindent az oldalvonal mellett Zeljko Djokic, hogy nagyobb harcosságra sarkallja övéit, főleg támadásban nem tudtak kellő átütőerőt mutatni a fáradt fekete-fehérek, így a 36. percben húsz pontosra növelte a különbséget a hazai csapat. A végén még nőtt is az extázisban játszó komlói gárda előnye, míg Szamosinak a büntetőzéssel gyűlt meg a baja. 76-52-re nyertek a kiválóan játszó Iványi Dalmáék, akiknél sokkal több minőségi produkció akadt mindkét mérkőzés során, mint a túlságosan megterhelő szezont futó, a versenyprogram valamennyi „csapdájába” belesétáló, és abból a lehető legrosszabbul kijövő PEAC-PÉCS-ben, így a két meccs alapján megérdemelten jutottak a bajnokság legjobb négy csapata közé. Együttesünknek – bár szomorú húsvétja lett – szégyenkeznie egyáltalán nem szabad, le kell vonni a tanulságokat, kijavítani az elkövetett hibákat, és folytatni a szezon elején elkezdett csapatépítő munkát.

Zeljko Djokic:
A Pinkk sokkal jobban játszott ma. Nehéz úgy nyerni, ha a légiósaid ilyen teljesítményt nyújtanak... Sajnos fejben nem voltunk annyira erősek, ez főleg támadásban mutatkozott meg. Sokkal türelmesebben kellett volna támadnunk a második negyed végén, mikor a Pinkk nagyobb előnyre tett szert. Utána már csak futottunk az eredmény után, az már nem a mi játékunk volt. Szívből gratulálok a Pinkk-nek, nagyon szép csapatjátékot mutattak, nekik fogok szurkolni a Sopron ellen.

Forrás: peacpecs.hu
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben