Hírek

A város áll a Mecsek-rali mögé

Rali

2013. április 11.

Bár sokáig csak egy kérdőjel állt a szövetség versenynaptárában az idei rendező helyén, szinte biztos, hogy egy önkormányzati részvétellel létrehozandó konzorcium jóvoltából ezúttal sem kell megszakítani a Mecsek-ralik 1967 óta íródó történetét.

A város áll a Mecsek-rali mögé

Ralis berkekben már köztudott, hogy a Mecsek-ralikat két évtizede rendező (és az idei futam szakmai vezetőjének is felkért) Jelen István cége a legutóbbi versenyek költségvetési hiánya miatt nehéz gazdasági helyzetbe került, így egy időre bizonytalanná vált az idei pécsi futam kérdése is.

Úgy tűnik azonban, végül minden jól alakul. A pécsi önkormányzat ugyanis a rendezvény mögé állt, és jelenleg épp egy olyan társasági forma létrehozásán dolgoznak, amely együttes erővel, szorosabb büdzsével és hatékonyabb marketingeszközökkel a futam szakmai és anyagi feltételeit is meg tudja teremteni.

A formálódó konzorciumból a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. felel a szövetségi "adminisztrációért", ennek jegyében a sportcéget annak kérelmét elfogadva az MNASZ már be is jegyezte tagjai sorába, sőt, időközben a teljes jogú rendezői licencet is megkapta. A pécsi rendezőváltás megjárta már a szükséges külföldi fórumokat is, így a nemzetközi autós szövetség (FIA) is hozzájárult, hogy a PSN Zrt. neve alatt fusson az idei Historic Eb pécsi futama. A társaságból a marketingfeladatok felelőse a HPM Group cégcsoport, a számos kiegészítő program tető alá hozója pedig a Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft. lehet.

Az alakuló konzorcium, egyben rendezőbizottság, a futamot szívügyének tartó Nagy Csaba alpolgármester (egyben az MNASZ elnökségi tagja) vezetésével a múlt héten megtartott ülésén immár a költségvetés kiadási és bevételi oldalának részletesebb tervezésébe is belefogott. Annyi bizonyos, hogy túlköltekezésről ezúttal nem lehet szó, hiszen a konzorcium tagjai mindnyájan szigorú feltételként szabták, hogy szerződéses vállalásokat csak a tényleges bevételek arányában tehet a társaság. A biztosnak tekinthető nevezési díjak, illetve egy szolidabb pécsi önkormányzati támogatás mellett a bevételek nagyobbik része remélt szponzori támogatásokból állhatna össze. Ugyancsak a gondosabb hozzáállást tükrözi az a megegyezés, hogy ha ezek egy bizonyos határnapig nem állnak ténylegesen rendelkezésre, inkább a kényelmetlen, de mégis kisebbik rosszat választva, akkor még "lemondható" a futam - de tartozásokat, kifizetetlen számlákat ez a csapat bizonyosan nem fog maga mögött hagyni. A remények szerint azonban ezzel az opcióval nem kell majd élni, a jelenlegi háttér minden szempontból alkalmasnak ígérkezik a sikeres lebonyolításra.

A november 8-9-ei Mecsek-rali a múlt héten Egerben megkezdődött hazai ORB-sorozat záróakkordja lesz, a már megszokott gyorsaságikkal, Széchenyi téri rajt-céllal, és számos, még formálódó kiegészítő közönségcsalogató programmal. Amelynek a rangját ezúttal is emeli, hogy keretein belül az FIA Historic rali Eb meőzőnye is Pécsre látogat. Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy az FIA hivatalos honlapján (www.fia.com) az idei sorozatot beharangozó cikk és a program illusztrációs fotójaként egy magyar pilóta, Kövesdán András egy látványos kanyarvételét mellékelték (képünkön), amelyet három évvel ezelőtt a Mecseken, a lapisi elágazásban készített a szövetség fotósa.

 

A 2013-as ORB-sorozat állomásai

04. 05.: Eger-rali

05. 10.: Miskolc-rali

07. 12.: Veszprém-rali

09. 06.: Kassa-rali

09. 27.: Budapest-rali

11. 07.: 47. Mecsek-rali

 

A 2013-as Historic Eb-sorozat futamai

02. 28.: V Rally de España Histórico

04. 04.: 28° Sanremo Rally Storico

04. 18.: 22. Historic Vltava Rallye

05. 03.: Int. Rally of the Lakes

05. 19.: 12. Historic Acropolis Rally

06. 26.: Ypres Historic Rally

07. 04.: Historic San Marino Rally

07. 19.: Rally Estonia

08. 08.: Lahti Historic Rally

08. 29.: 18° Rally Alpi Orientali Historic

09. 19.: XXV Rally Elba Storico

10. 11.: 61 Rally Costa Brava-Girona

11. 07.: Mecsek Historic Rallye

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben