Hírek

Ezüstérmet szerzett a magyar vívócsapat

Vívás

2013. április 17.

FRISSÍTVE - A horvátországi Porecs városa ad otthont az idei vívó utánpótlás világbajnokságnak.

Ezüstérmet szerzett a magyar vívócsapat

Április 14.:

A horvátországi junior (U20) vívó világbajnokság férfi párbajtőr csapatversenyében a magyar együttes, Berta Dániellel (PTE-PEAC-PSN Zrt.) soraiban a második helyen végzett. A 34 csapatot felvonultató mezőnyben a magyar fiúk két magabiztos győzelemmel jutottak el a legjobb nyolc közé (Horvátország 45-24, Kazahsztán 45-29). Itt egy szorosabb asszó következett a francia csapat ellen (39-34), majd az elődöntőben Kína válogatottját múlták felül a mieink, 45-34 arányban. Végül, a döntőben, az olasz csapat állította meg a menetelést (32-45). Danka Sándor tanítványa ezzel tavalyi egyéni ezüstje után újra a dobogó második fokára állhatott junior világbajnokságon. A csapat további tagjai Bányai Zsombor, Garzó Zsombor (mindkettő Vasas SC) és Kiss Gergő (BVSC) voltak.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A női párbajtőrözők 106 fős mezőnyében kitűnően kezdett Öhlmüller Sarolta, hiszen a csoportkörben mind a hat asszóját megnyerte. Ezt követően, ahogy a korosztályos Eb-n, márciusban, ismét a brit Stanier ellen kellett pástra lépnie, és sajnos ismét nem várt vereség lett az asszó vége (13-15), így Öhlmüller a 34. helyen végzett a világversenyen.
A férfi párbajtőrözőknél 116 versenyző között mérettette meg magát Tóth Gergely. A pécsi vívó a csoportkörből 2 győzelemmel és három vereséggel lépett tovább, majd szoros vereséget szenvedett az olasz Vismara ellenében (14-15), így a 81. helyet szerezte meg.

Április 11-én junior korosztályban (U20) lépett pástra Berta Dániel a világbajnokságon, a pécsi vívó a 9. helyen végzett. Berta a 141 indulót felvonultató mezőny csoportkörében minden asszóját megnyerte, és kiváló találatarányának köszönhetően a rangsor első helyéről várta a folytatást. Első asszóit magabiztosan nyerte az egyenes kieséses szakaszban, mind az ukrán Svichkar (15-9) mind a lengyel Antkiewicz (15-7) ellen, majd a legjobb 16 között a kazah Deryabin állította meg (10-15) Danka Sándor tanítványát. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben