Hírek

K1: a ring királyai Pécsett

2013. május 2.

Bő öt esztendő után láthatja újra rangos nemzetközi viadalon a világszerte a legnépszerűbb küzdősportok közé tartozó K1, illetve low-kick és full-kontakt szabályai szerint kötelek közé lépő harcosait a pécsi közönség.

K1: a ring királyai Pécsett
Május 4-én este tíz páros garantálja majd a fergeteges boxgálahangulatot a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Ahogy a PTE-PEAC RFC küzdősport-szakosztálya, illetve annak "motorja", Petrovits Gábor által szervezett program pontjai kibontakoznak, a környéken régen látott színvonalú és hangulatú gála körvonalazódik május 4-ére. Már a körítés is a legjelesebb viadalokon a világ nagy arénáiba tízezreket vonzó küzdelmekéhez lesz fogható, a pécsi sportcsarnok oldalán hetek óta tűzfalnyi molinók vonzzák a tekintetet, a gálán is csinos lányok, óriáskivetítők, tűzijáték fokozza majd a meccsek hangulatát.

És persze a főszereplők: a tervek szerint az egyik sarokban minden súlycsoportban (azaz hatvantól a szupernehézig) a házigazda PTE-PEAC RFC legjopbbjai várják majd kihívóikat. A sokszoros magyar bajnok, világversenyeken is jeleskedő Kiss Gábor, Sárközi Attila vagy Bakacs Dezső a sportág kedvelői előtt nem szorul bemutatásra; míg a mellettük csatába szálló több fiatallal a szervezők nem titkolt célja a szakosztály ifjú tehetségeinek bemutatása a hazai közönségnek. Kuriózumként a tavaly K1 Európa-bajnoki címig jutó Brunner Boglárka is ringbe lép az egyetlen női küzdelemben, egy szlovák bajnoknő ellen. A "nagyágyúk" között is a főmeccsnek a világbajnok kick-boxos Szabó László és az erdélyi Szűcs Barna összecsapása ígérkezik.

A full-kontakt és low-kick mérkőzések 3x2, a K1-esek 3x3 perces menetekben zajlanak majd, este nyolc órától. Belépőket már előzetesen is lehet vásárolni - mindössze 990 forintért - a Rókus sétányon lévő Full Sales Copyshopban és a Forrás Üzletházban található FürgeNyuszi Focivilág üzletében. A rendezvénnyel kapcsolatos, folyamatosan bővülő információk a www.facebook.com/K1.Pecs weboldalon érhetőek el - az ott föltöltött plakátot megosztók között pedig értékes, sportos ajándékokat (bokszkesztűy, póló, energiaitalok, edzésbelépők) sorsolnak ki.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink