Hírek

Vb-re készülnek a borjádi lábtoll-labdázók

2013. május 16.

A Pécs és Mohács között található Borjád mindössze pár száz fős település, azonban a leginkább Ázsiában népszerű lábtoll-labdának nagy hagyománya van a faluban.

Vb-re készülnek a borjádi lábtoll-labdázók

A lábtoll-labda a labdajátékok csoportjába tartozó mozgalmas, látványos csapatjáték, amelynek célja, hogy a speciális - tollból készült - labda a szabályoknak megfelelően a háló felett úgy kerüljön át az ellenfél térfelére, hogy az ellenfél azt ne tudja visszaadni. A mérkőzéseket három - három játékos játssza 11,88 méter hosszú és 6,10 méter széles, középen a nőknél 150 cm, a férfiaknál 160 cm magas hálóval két térfélre osztott pályán. A korábban csak edzésmódszerként játszott változatai - az egyéni és a páros játék - az utóbbi időben önálló versenyszámként is megjelentek.

A mérkőzések két nyert játszmáig tartanak, a szettek 21 pontosak, amelyekben legalább két ponttal kell legyőzni az ellenfelet.

A kicsit a röplabdához és a tollaslabdához is hasonlító sportágban igen nagy szerepe van az ügyességnek, a gyorsaságnak, a jó reflexeknek, a ruganyosságnak és a jó helyzetfelismerésnek.

A baranyai Borjád településén évek óta sikeres a lábtoll-labda csapat, amely szinte a semmiből szerzett indulási jogot a szeptemberi vietnámi világbajnokságra.

- Idén három verseny döntött a kijutásról: az elsőt sajnos elvesztettük, a másodikat megnyertük, a harmadikon pedig nagy küzdelemben sikerült legyőznünk az ellenfelet, így csapat kategóriában kvalifikáltuk magunkat a világbajnokságra - mondta Kleics Dávid, a borjádiak csapatkapitánya.

Azonban támogatókra is szüksége lenne a csapatnak az induláshoz, hiszen a vietnámi világbajnokságon való részvétel nagyjából egymillió forintba kerülne, amelyet egy olyan kis faluban, mint amilyen Borjád, nehéz előteremteni.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben