Hírek

Két pécsi a válogatottban

Kosárlabda

2013. június 6.

Sztojan Ivkovics, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden Budapesten kihirdette keretét, amely elsődleges célja, hogy kijusson az Európa-bajnokságra. A csapatba két pécsi is bekerült.

Két pécsi a válogatottban

Csirke Ferenc két tanítványa, Tóth Norbert és Kovács Péter is bebizonyította a szezon közben, hogy szívüket-lelküket kiteszik minden mérkőzésen, ezért is döntött úgy a kapitány, hogy behívja őket a válogatottba.

- Természetesen nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy válogatott lettem. Korábban többen mondták, hogy a válogatottsághoz a jó védekezés mellett pontokat is kéne dobnom, az elmúlt szezonban pedig azt hiszem, hogy megmutattam, hogy dobni is tudok, ha kell. A nemzeti csapat tagjának lenni óriási megtiszteltetés, nagyon komolyan fogok készülni az edzőtáborokban - mondta Kovács Péter.

- A válogatottság mindig nagy dolog, eleve az, hogy ott vagy, óriási megtiszteltetés. Őszintén szólva titkon számítottam rá, hogy behívnak, hiszen jó idényt zártam. Úgy voltam vele, hogy ha most nem leszek kerettag, akkor soha.

A 2015-ös Eb kvalifikációjának első körében 15 csapat harcol egy közvetlen kijutó helyért, a magyarok a D-csoportban a fehéroroszokkal és a szlovákokkal küzdenek meg.

A FÉRFI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT KERETE

Simon Balázs, Keller Ákos, Wittmann Krisztián, Juhos Levente, Vojvoda Dávid, Kovács Péter, Trotter Obie, Gáspár Dávid, Tóth Ádám, Szabó Zsolt, Ferencz Csaba, Tóth Norbert, Mészáros Máté, Kerpel-Fronius Balázs, Simon László, Tóth Gergely, Rosco AllenMEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben