Hírek

Formálódnak a kosaraskeretek - FRISSÍTVE

Kosárlabda

2013. június 13.

Tóth Norbert Fehérváron folytatja, Csabay Ádám és Kovács Péter maradnak Pécsett.

Formálódnak a kosaraskeretek - FRISSÍTVE

Frissítve (06.19.):

Eddig egy távozó és két maradó játékosról szól a fáma a Pécsi VSK-PANNONPOWER háza táján. A távozók listájára a volt csapatkapitány, Tóth Norbert neve került fel, aki az Alba Fehérvár keretében nemzetközi mezőnyben is megmérettetheti magát a jövőben. Ezzel szemben a 2013/2014-es pécsi keretben már két név is szerepel, Kovács Péter után Csabay Ádám is a maradás mellett döntött.

A triplaspecialista bedobó a harmadik szezonját kezdi meg ősszel pécsi színekben. Az elmúlt szezonban a Pécsi VSK-PANNONPOWER majdnem összes mérkőzésén pályára lépett (egy alkalommal maradt ki) és átlagban 4,6 ponttal és jó védekezésével járult hozzá a csapat sikeres szerepléséhez. 

Frissítve (06.14.):


Tóth Norbert a nyár első új igazolása a férfi kosárlabda-bajnokságban aranyérmet szerző Alba Fehérvárnál, adta hírül a fehérvári klub honlapja.

Korábban a válogatottnál is figyelembe vett, Pécs előtt a Kecskemétet erősítő, 26 éves Tóth Norbert az egész playoffban az egyik legjobb játékosa volt a PVSK-Panthers csapatának. Halm Roland szakosztály-igazgató elmondta, Tóth Norbert az első játékos, aki aláírta szerződését az új szezonra az Albacompnál.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Az ország negyedik legjobb csapata lett a Pécsi VSK-Pannonpower U23-as együttese a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság küzdelmeit követően.
Nem jött ki a lépés az utolsó, Honvéd elleni összecsapáson a Lepsényit nélkülöző csapatnak, de Csirke Ferenc így is büszke fiataljaira. Közben pedig a két pécsi felnőttcsapatnál javában folynak a tárgyalások a kiszemelt játékosokkal. 

- Nagy siker, hogy tavaly után idén is bejutottunk az U23-as bajnokság fináléjába. Az előző idény negyedik helyével úgy érzem, a maximumot nyújtottuk, az idei kicsit csalódás, benne volt a teljesítményünkben az érem lehetősége is. Szépen dolgoztak a fiúk egész évben, azt gondolom, az előttünk végző csapatokkal szemben nagy hátrányunk volt, hiszen ők egész évben együtt edzettek, mi pedig csak három hetet tudtunk csapatként készülni a döntőre. Lepsényi Ádám a visszatérését követően újra megsérült, Horváth Balázs pedig még nem is épült fel teljesen, de így is vállalta a játékot. Védekezésben nem is, de támadásban kijött a hátrányunk - mondta Csirke Ferenc vezetőedző, aki újabb kétéves szerződést írt alá a klubnál, segítője pedig ismét Czigler László lesz az NB I-es gárdánál.

A felnőttcsapatnál Tóth Norbert és Kovács Péter is olyan kiváló munkát végzett a szezon közben, hogy Sztojan Ivkovics, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya behívta őket a keretbe. A 2015-ös Eb kvalifikációjának első körében 15 csapat harcol egy közvetlen kijutó helyért, a magyarok a D-csoportban a fehéroroszokkal és a szlovákokkal küzdenek meg.

- Meg akarjuk tartani a keret nagy részét, tárgyalásokat folytatunk a két külföldivel is. Brad Loesing ára a bajnokságban nyújtott teljesítményét követően megemelkedett, de szeretnénk, ha együtt maradna a gárda. Fontos megjegyezni, hogy a 2013/2014-es idényben indítunk egy B-csoportos együttest is, így azok is játéklehetőséghez jutnak, akik kevesebbet játszhatnak az A-ligában.

A hölgyeknél friss hír, hogy a meghatározó játékosok közül élő szerződéssel rendelkező Horváth Lilla és Nagy-Bujdosó Nóra után eldőlt, hogy Fűrész Diával is számolhatnak a következő évadban a PEAC-Pécs szakvezetői, ugyanis megegyezetek a hátvéd-irányítóval arról, hogy 2+1 évig az együttesnél folytatja pályafutását. A Pécs emellett hármas poszton bevethető szerb hölgyet is igazolt, a 23 éves, 183 cm magas bedobó, Sanja Orozovics tavaly 20,9 ponttal az Adria Liga második legjobb pontátlagát érte el.

A Pinkk-Pécsi 424 újabb egy évre meghosszabbította a vezetőedző, Robert Hernández szerződését, Iványi Dalma is biztosan játszik még egy szezont, mellette Ruják Nóra és Sarok Nikolett is újból a Pinkk csapatát erősíti. Friss hír a klub háza tájáról, hogy megszerezték a tavalyi U20-as válogatott két sportolóját, Adamecz Lillát és Katona Szidóniát, de a Győrrel tavaly bajnoki címet szerző, idén ezüstérmes Őri Györgyi is a csapathoz érkezik. 

 

 

 Újabb évadot tölt Pécsett Csabay Ádám.MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben