Hírek

CrossFit verseny Pécsett: nincs akadály

2013. június 28.

A hazánkban is mind több követőre találó kőkemény "divatsportág", a cross fit mutatkozik be Pécsett először versenykörülmények között július 6-án, a Lauber Dezső Sportcsarnok nyugati szárnyában lévő fitnesztermekben.

CrossFit verseny Pécsett: nincs akadály

Már a verseny neve - Három TestŐr cross fit csapatbajnokság - sokat elárul: a TRX, kettlebell, cross training családba tartozó funkcionális tréningfajta, a crossfit nem a hagyományos konditermeket látogatók által vágyott hatalmas muszklikat ígéri. A látvány helyett nevéből adódóan a funkcionalitás a lényege: ahogy a Testakadémia Pécs edzőtermet üzemeltető, egyben az első pécsi versenyt szervező Mézes Gergely fogalmaz, itt az általános fittség - értsd, erő, állóképesség, gyorsaság, ügyesség, hajlékonyság együttese - a cél. Ahogy egy látványos példával illusztrálja, a különbséget, egy haladó cross-fittes dagadó izmok helyett képes lesz lazán fölkapni a barátnőjét és fölszaladni vele a tizedikre... összességében pedig sokkal könnyebben viseli majd el a hétköznapi élet fizikai kihívásait, ez az állóképesség pedig a szellemi teljesítményre is kihat.

Visszakanyarodva a Három TestŐr-kupához: a 2 fiú, 1 lány alkotta csapatokra, illetve fiú párosokra négy-négy feladatsor vár, mindegyik alaposan megdolgoztatva minden porcikájukat. Az értékelés szempontrendszere kettős: vagy az adott feladatot kell gyorsabban elvégezni, vagy egységnyi idő alatt többet ismételni belőle. A stopper mellett persze minden feladatnál versenybírók is árgus szemekkel ellenőrzik a szabályos végrehajtást. 

A Hungarian Cross Fit Challenge sorozatba tartozó július 6-ai viadalon a sportág teljes hazai élmezőnye mellett több szerb versenyző is részt vesz. A program 11 órakor kezdődik, 18 órától pedig a nap során legjobban teljesítő hat gárda döntőjével zárul. A belépés a nézőknek ingyenes.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben