Hírek

Pécsi csapatvezetői arany az Universiadén

2013. július 19.

Véget ért Kazanyban a 27. Nyári Universiade, amelyen a Pécsi Tudományegyetem három sportolója, a dzsúdós Bor Barna, a PTE-PEAC-PSN Zrt. vívója, Peterdi András és a Pécsi Kajak-Kenu Club sportolója, Fodróczi Vilmos vett részt.

Pécsi csapatvezetői arany az Universiadén

A PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila pedig a végül aranyéremig jutó vízilabdázók csapatvezetőjeként utazott el a főiskolások és egyetemisták világjátékára.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Bor Barna a +100 kilósok versenyében a dobogó második fokára állhatott fel, miután a fináléban kikapott koreai ellenfelétől. A férfi párbajtőrözők versenyében Peterdi András a 16 között kiélezett küzdelemben kikapott a későbbi győztes kínaitól, így a 14. helyen végzett, ezzel a magyar vívóküldöttség legjobb eredményét érte el. Csapatban sem voltak szerencsések Peterdiék, az első asszóban 45:42-re kaptak ki Kínától, végül a tizenkettedikek lettek.

- Nagyon erős csoportba kerültem már az elején, a francia vívó háromszoros Európa-bajnok, a koreai két Világkupát nyert, az olasz pedig junior világ- és Európa-bajnok. Heten lettünk volna, azonban a panamai visszalépett, így nem volt egyszerű dolgom, gyorsan kellett egymás után vívni a nagyon erős ellenfelekkel, így az indexem se lett a legjobb. A későbbi győztes kínaival nagyot küzdöttünk a nyolc közé jutásért, végül a "hirtelen halál" döntött, sajnos nem az én javamra - foglalta össze az egyéni verseny tapasztalatait a PTE-PEAC-PSN Zrt. vívója, aki a londoni olimpián ezüstérmes norvég Piasecki előtt a 14. helyen végzett.

 

A PKKC kajakozója, Fodróczi Vilmos társaival K-4 200 méteren 32:026-os idővel 6. lett a fináléban, 500 méteren pedig az 5. helyen ért célba a hajójuk, az idejük 1:27.527 volt.

- Jó lett volna az érem, de így is büszke és boldog vagyok, mert nagyon erős mezőnyben sikerült ezt az eredményt elérni - értékelt lapunknak Csaba András edző.

Fodróczi Vilmos július 10-én utazott Kazanyba. Mint mondta, rendkívüli fogadtatásban volt részük a magyar kajakosoknak.

- Már a reptéren tapsviharral köszöntöttek minket, majd egy külön busz szállított minket a szállásra. A négy nap alatt folyamatosan kísért bennünket egy barátságos idegenvezető, aki segített a tájékozódásban. Az Universiade-falu lenyűgöző volt minden téren, együtt laktunk a többi magyar versenyzővel, nagyon hamar összekovácsolódott a társaság. A versenypálya minősége és a szervezés is kimagasló volt, azonban a széljárás nem a mi egységünknek kedvezett. Rengeteg kiváló kajakos vett részt a versenyen, olimpikonok és többszörös nemzetközi bajnokok ellen kellett rajthoz állnunk. Összességében felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, elégedett is vagyok az eredményeinkkel, de remélem, hogy a következő években még ezt is felül tudom múlni - mesélt kazanyi élményeiről a 22. születésnapját július 21-én ünneplő Fodróczi.

 

Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázója a végül ezüstérmes pólós hölgyeknek és a bajnok férfiak csapatvezetőjeként vette ki a részét az Universiadéból.

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy végigkísérhettem a két gárda kazanyi sikerét. A fiúk és a lányok is bebizonyították, hogy a magyar vízilabdázás a világ élvonalához tartozik. Emellett az egyetemisták megmutatták, hogy lehet magas színvonalon sportolni és tanulni is egyszerre. A magyarok nagyon összetartó csapatot alkottak, a különböző sportágak képviselői kijártak egymás meccseire, megmérettetéseire, mindenki egyként szurkolt a magyaroknak - beszélt az egyetemi játékokon tapasztaltakról Vári Attila.


 

Az éremtáblázatot tetején toronymagasan végzett Oroszország, összesen 292 éremmel, a második Kína 77 medáliát gyűjtött. A magyarok 4 arany-, 2 ezüst- és 9 bronzéremmel a 18. helyen végeztek összesítésben.

A magyar érmesek

Aranyérem: Kiss Tamás, C-1 1000 m; Joó Abigél, dzsúdó; Biczó Bence, 200 pillangóúszás; férfi vízilabda-válogatott.

Ezüstérem: Bor Barna, dzsúdó; női vízilabda-válogatott.

Bronzérem: Zsivoczky-Farkas Györgyi, atlétika, hétpróba; Petrovics Máté-Császár Gergely, K-2 1000 m; a Tóth Attila Tas, Schenk Áron, Kovács László, Császár Gergely, kajak-négyes, 1000 m; Csoknyai László, dzsúdó; férfi dzsúdócsapat; Csepregi Gábor, férfi könnyűsúlyú egypárevezősök; szinkronúszó csapat; Lám Bálint, birkózás; Barka Emese, birkózás

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben