Hírek

Edzőváltás az NB I. B-s kéziseknél

Kézilabda

2013. július 29.

Koleszár György helyét ismét Németh Attila foglalhatja el a PVSE férfikézilabda-csapatának kispadján. A javarészt kicserélődő játékoskeretű gárdánál a cél a mielőbbi visszajutás az élvonalba.

Edzőváltás az NB I. B-s kéziseknél

Bár Koleszár György korábbi vezetőedző még alig pár napja is csapatépítésről, igazolásokról és az előttük álló tervekről beszélt az egyik helyi médiumban, a felkészülést végül mégsem vele kezdheti meg épp a napokban a PVSE. Az élvonaltól a nyár elején - inkább morális, mint sportszakmai okokból - búcsúzó gárda kispadjára némi érdekességként épp az a Németh Attila ülhet le újra, aki egy esztendővel csaknem a nulláról építkezve akkor simán benntartotta az együttest az NB I-ben, mégsem hosszabbítottak vele szerződést.

Ahogy utóbbiakat Nagy Zsolt, a kézisek ügyvezetője kommentálja, a kézilabdáról vallott nézetei korábban és most is nagyon hasonlóak volt a régi-új vezetőedzőével, azokat a problémákat pedig, amelyek akkoriban "megosztó személyiségéből" fakadtak, most alaposan megbeszéltek és kiküszöbölhetőnek látják. Ráadásul a másodosztály egészen más világ, mint a nemzetközi elitbe tartozó magyar NB I., így teljesen más feladat hárul a mesterre.

Legalábbis részben, annyiban ugyanis meglehetősen hasonló a helyzet, hogy az alapoktól kezdhetik az építkezést, hiszen a játékosok nagy része a kiesés után nem hosszabbított szerződést. Érdekesség, hogy Szögi Balázs és Szöllősi Bence például a baranyai rivális, és a pécsieknél talán még vérmesebb NB I-es reményeket dédelgető Komlóhoz igazolt - ahonnan viszont a hírek szerint Paic Róbert érkezik Pécsre. Élő szerződése elsősorban a fiatalabb generációnak maradt (Papp Márk, Sebestyén Csaba, Fekete Tamás, Szomor Olivér, Vald Benjámin, Zaklajda József), a felnőttek között folytathatja a juniorok közül Dobi Dávid és Bozó Márk, míg Nebojsa Nikolics és Bujtár Ádám sorsa egyelőre kérdéses.

A Pécsi Hírek megkeresésére Németh Attila úgy reagált, hogy bár örömmel vette a megkeresést, és természetesen formálódik is a fejében a szakmai koncepció, megállapodása még annyira friss, hogy részleteket egyelőre sem igazolási terveikről, sem a tervekről nem tud mondani. Azt azért hozzátette, hogy nem elsősorban a fizetésért, sokkal inkább szakmai kihívásból mondott igent, ennek megfelelően ismét csak maximalista módon és régi filozófiája szerint áll majd a feladathoz. Ő is a fiatalok beépítésének, egyben az utánpótlás bővítésének, fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta.

Koleszár György sem távozik ugyanakkor az együttestől. Ahogy Nagy Zsolt fogalmazott, mivel szakmai tudását nagyra becsülik, egy utánpótláscsapatot biztosan dirigálhat, de az egész utánpótlást átfogó, amolyan koordinátori szerepet is betölthet majd. A búcsú oka nála az ügyvezető szerint leginkább az volt, hogy a vezetőség szerint "nehezen kezelte a felnőttek közötti feszültségeket, amihez vehemensebb mentalitású személyiség szükséges".

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. február 15.

A gyorskorcsolya-váltó lett az év csapata

Korcsolya 2019. február 15.

Korizik az ország!

Atlétika 2019. február 14.

Kárpáti Enikő Kata ismét remekelt

Tájékozódási futás 2019. február 12.

Táncosokkal telik meg a Sportcsarnok

Lövészet 2019. február 12.

Csonka Zsófia célzott a legpontosabban