Hírek

Amerikai center a PVSK-nál

Kosárlabda

2013. augusztus 29.

Egy igazán kimagasló egyéniség, a 211 centis Garrett Green teszi a közeli napokban teljessé a PVSK-Pannonpower férfikosárlabda-csapatának keretét.

Amerikai center a PVSK-nál

Újabb kosarassal bővül a Pécsi VSK-Pannonpower játékoskerete, a 211 centi magas, 24 éves Garrett Green a palánkok alatt lehet új csapata segítségére. A fiatal center a 2011/2012-es szezonban végzősként 34 mérkőzésen lépett pályára a San Diego State színeiben, ahol átlagosan 5,9 pontot és 4,6 lepattanót szerzett a neki jutó átlag 19 perc alatt. Főiskolai évei után szerencsét próbált a drafton, végül a D-Ligában kötött ki, előbb Idahóban, majd a Reno Bighorns gárdájában kamatoztatta tudását, itt 25 meccsen 7,8 perces, 2,8 pontos és 2,4 lepattanós átlagot produkált.

- Green neve már tavaly felmerült az igazolásoknál, ám akkor mi Hendleyt, ő pedig a D-Ligát választotta – árulta el az érkezőről Csirke Ferenc vezetőedző. – Green erős közegben játszott és jók a statisztikái, ráadásul tudása passzol csapatunk játékához.

Green a másik két légióshoz, Nemanja Kovacsevicshez és Veljko Budimirhez hasonlóan a jövő héten érkezik Pécsre, a Kaposvár és a Dárda elleni edzőmérkőzéseken pedig már meccsszituációban bizonyíthatja rátermettségét. Sorsa a kéthetes próbajátékot követően dől el.

A Párducok játékoskeretéhez kapcsolódó, kevésbé jó hír ugyanakkor, hogy a nagy remények elé néző Lepsényi Ádám bejelentette, végleg búcsút mond a kosárlabdának.

A fiatal kosaras műtéte után a teljes tavalyi idényt kihagyta, mivel sérült térde nem akart gyógyulni. Tavasszal ugyan néhány edzés erejéig megpróbálkozott a játékkal, és úgy is tűnt, nem lesz akadálya, hogy a kora nyári U23-as döntőben visszatérhessen. Ám a sors nem így akarta.

– Az U23-as fináléban már az elején éreztem, hogy valami nincs rendben, akadozott, nem ment a játék, már az alapvető mozgásokkal is bajban voltam. A végén pedig már annyira fájt, hogy nem is léptem pályára. Aztán több mint egy hónapig mérlegeltem a folytatás lehetőségét, és hiába rendeltem eddig mindent alá a sportnak, végül kényszerűen úgy döntöttem, hét PVSK-s év után abbahagyom a játékot - mondta a 22 éves játékos.

A Vasút szeptemberben több hazai és idegenbeli edzőmérkőzést is játszik, a bajnoki rajtig azonban még egy bő hónapot várni kell: az első hazai meccsen a Szegedet fogadja a gárda október 5-én, 18 órakor a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink