Hírek

Újraéledhet Pécsett az öttusa

Öttusa

2013. október 3.

Újabb szakosztállyal bővült a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. sportiskolája, ahol a baranyai megyeszékhelyen egyedüliként szakképzett edzők várják az öttusázni vágyó fiatalokat.

Újraéledhet Pécsett az öttusa

Egy olyan összetett, ráadásul hagyományosan magyar sikerekkel büszkélkedő olimpiai sportág szakosztályi keretek közé szervezésébe kezdett a PSN Zrt. Sportiskola, amely lovaglásból, lövészetből, vívásból, úszásból és terepfutásból áll össze, jelenleg utóbbi hármat oktatják a PSN Zrt. edzői, szakemberei, ezekhez kapcsolódik a későbbiekben, a megfelelő edzettség elérése után a lövészet, majd a lovaglás is.

- A fő hangsúly a sportágak integrációján van, kilenc éves kortól várjuk azokat a gyerekeket, akik akár szabadidejükben, akár versenyszerűen szeretnék kipróbálni magukat az öttusában. Az első pár hónapban az alapok elsajátítása a cél, ebben Fogarasi Sándor (futás) és Tari Imre (úszás) mellett jómagam (vívás) segítem a fiatalokat - mondta a szakosztály vezetője, Danka Sándor vívómester.

- Fontosnak tartom, hogy mivel az öttusa igen összetett sportág, az is kipróbálhatja magát benne, aki külön-külön nem a legjobb futó vagy nem kimagasló úszó, hiszen itt az öt tusában egyszerre kell jó teljesítményt nyújtani, a sportágakban elért összeredmény a fontos . A vívóedzéseket a Református Gimnázium tornatermében, az úszást-futást a PSN Zrt. létesítményeiben, a Hullámfürdőben és a Várkői stadionban tartják.

(Bővebb infó: 30/857-9291.)

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben