Hírek

Ismét a házigazda nyerte a Buzánszky Kupát

Labdarúgás

2013. október 17.

Október 14-én, hat pécsi középiskola részvételével játszották le a III. Pécs városi Buzánszky Kupa mérkőzéseit. A rendezvényen jelen volt az Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő is.

Ismét a házigazda nyerte a Buzánszky Kupát

Hétfőn rendezték meg harmadik alkalommal a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban a Nemzet Sportolója, Buzánszky Jenő nevét viselő városi labdarúgó tornát, melyen hat helyi középiskola vett részt. A résztvevőket Hegedüs Bence, a Kupa és a Buzánszky Alapítvány alapítója, majd őt követően a házigazda iskola igazgatója, Dr. Zalay Szabolcs köszöntötte. Utánuk a világbajnoki döntős Buzánszky Jenő látta el bölcs tanácsokkal a sportoló fiatalokat, aki kitért a rendszeres testmozgás hangsúlyozása mellett a tanulás fontosságára is.

A megnyitó után következtek a mérkőzések, melyeket az MLSZ Baranya megyei Igazgatósága által biztosított játékvezetők irányítottak. A csapatok lelkesen, kitartóan küzdöttek a dicsőséget szimbolizáló kupáért, melyet végül otthon tartott a címvédő Leőwey Klára Gimnázium csapata a Janus Pannonius Gimnázium válogatottjának 4-2 arányú legyőzésével.

 

A mérkőzések közben híres nézők is felbukkantak, Buzánszky Jenő régi barátja, Dunai János, olimpiai bronzérmes labdarúgó látogatta meg sporttársát és az ő tiszteletére játszó fiatalokat.

Füzes Gábor, a Buzánszky Alapítvány elnöke sikeresnek értékelte a rendezvényt. Kiemelte, hogy ugyan egyre nehezebb támogatókat állítani a középiskolások amatőr sportolását népszerűsítő cél mellé, mégis vannak olyan szervezetek, melyek szponzorként segítik az alapítványi célok elérését. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara, valamint a Schönherz Iskolaszövetkezet nélkül nem lehetett volna ilyen színvonalon megrendezni a rendezvényt. Rajtuk kívül a Ferencvárosi Torna Club nyújtott segítséget, ugyanis a győztes csapat jutalmát a patinás zöld-fehér egyesület biztosította. Nekik hála az aranyérmes játékosok ellátogathatnak az épülő Albert Stadionba, és az aréna-túrát követően megtekinthetik a Ferencváros – Mezőkövesd mérkőzést.

A csapatokon kívül játékosok is részesültek elismerésben. A torna legjobb kapusa és játékosa is az ezüstérmes csapatból került ki. A legjobb kapus Bertalan Dávid, míg a legjobb játékos Kungl Ádám lett. A döntő legjobbja a győztes csapatot a dobogó felső fokára vezető Georgiou Nikosz lett. Az MLSZ által biztosított különdíjakon kívül maradandó élményt jelentett a játékosoknak, hogy az elismerő jutalmakat nem mástól, mint az olimpiai bajnok Buzánszky Jenőtől vehették át.

Hegedüs Bence

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben