Hírek

Megérkezett az új center

Kosárlabda

2013. november 14.

Green sérülését követően a PVSK-Pannonpower vezetőségének sürgősen új ötös után kellett néznie, így került szóba az amerikai-olasz állampolgárságú Christopher Mortellaro.

Megérkezett az új center

A 31 esztendős, 206 centis játékost nem volt nehéz felismerni a csütörtök reggeli első edzésén, magas termetével és ősz hajszálaival kitűnt a többiek közül.

- Szomorúan értesültünk az orvosi véleményről Green sérülését követően - árulta el Csirke Ferenc -Mielőbbi felépülést kívánunk Garrettnek, sajnálatos, hogy ilyen rövidre nyúlt csak az itteni szereplése. Amikor kiderült, hogy szükségünk van egy centerre, akkor a menedzserek ajánlottak 10-15 játékost. Sokan visszautasítottak minket, ezért ár-érték arányban kellett választanunk. Mortellaro az idei szezonban az olasz FCM Ferentino csapatában lépett pályára néhány mérkőzésen, ott is egy sérültet pótolva a rotációban. Az elmúlt években a spanyol másodosztályban játszott, legutóbb a Palenciaban, ahol átlag 17 perc játékidő jutott neki, ami alatt 6,3 pontot és 3,7 lepattanót átlagolt. A mutatói a 2011-12-es szezonban a Leonban 34 mérkőzés során átlag 26,5 perc, 10,9 pont és 7,7 lepattanó voltak.  

 

A Pécs vezetőedzője még nem tud véleményt formálni az új játékosról, de már megvannak az elvárásai vele szemben.

- A felvételek alapján nehezen tudom megállapítani a legfőbb erényeit, de majd ha együtt dolgozunk, akkor tisztább képet kapunk róla. A spanyol ligában 10,9 pont és 7,7 lepattanós átlaga volt. Nem hiszem, hogy az egy gyenge bajnokság lenne. Remélem, hogy beleilleszkedik majd a csapat szerkezetébe. Amit én elvárok tőle az az, hogy segítsen nekünk a védő lepattanókban, a kettő-kettőket olyan sebességgel kell majd megoldania, ahogyan Green tette, és ha egy kicsivel több pozíciós játéka lesz, mint Garrettnek, akkor már jól is jártunk. Gyakori problémánk volt, hogy nem volt benti játékunk, így sokszor a kinti dobásainkra kellett hagyatkoznunk a betörések után. Bízom benne, hogy változni is fog a csapat teljesítménye és benne lesz a repertoárunkban, hogy bentről is veszélyesek tudjunk lenni.

Mortello csütörtök hajnalban érkezett Pécsre, az orvosi vizsgálatokat követően már részt vett a délelőtti és a délutáni tréningen is. Társainak tetszett a center első edzésen nyújtott teljesítménye, egymást közt megjegyezték, hogy "jól dobja a büntetőket és gyorsan pörögnek a lábai". 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink