Hírek

A PEAC-ot válaszotta a pécsi nevelésű Raksányi

Kosárlabda

2014. január 6.

Sajtótájékoztatón mutatta be a PEAC-Pécs női kosárlabda klub vezetősége a pécsi szurkolók számára korántsem ismeretlen, harminchatszoros válogatott Raksányi Krisztinát, aki másfél éves szerződést kötött a pécsi kosárlabdacsapattal.

A PEAC-ot válaszotta a pécsi nevelésű Raksányi

Mezőnyben ugyan nem terveztek erősítést a pécsi együttesnél, azonban adódott egy olyan lehetőség, amelyet nem szerettek volna kihagyni Mészáros Zalánék.

- Mivel nemcsak erre a szezonra, hanem hosszú távra tervezünk, nagyon örülünk, hogy a győri és zágrábi kitérőt követően a pécsi nevelésű Raksányi Krisztina nálunk szeretné folytatni pályafutását - fogalmazott az ügyvezető, Mészáros Zalán. Köszönjük Krisztának a lojalitását, hiszen annak ellenére választott minket, hogy nem a PEAC tette a legjobb ajánlatot. Azt gondolom, hogy ez a döntés a nálunk folyó komoly szakmai munkának, és a tervszerű, de visszafogott, megbízható gazdálkodásnak köszönhető.

A 22 éves kosárlabdázó elmondta, hogy szakmai indokok miatt döntött a PEAC mellett, hiszen szeretne újból Dokiccsal dolgozni, emellett ismeri és szereti is a gárda játékszisztémáját és a csapattársait is.

Raksányi leigazolásával a pécsiek célja az, hogy segítségével a négy közé kerüljenek a bajnokságban, emellett bárkivel szemben egyenlő eséllyel szeretnének indulni a döntőbe jutásért. A következő két hétben több fontos mérkőzés is vár Dokics Zseljko tanítványaira, január 12-én a PINKK együttesét fogadják a Közép-európai Ligában, majd négy nappal később, 16-án érkezik a várva várt csata az Európa-kupában a sorozat orosz címvédője, a Dinamo Moszkva ellen. A visszavágót január 22-én játsszák Moszkvában, ugyan a párharc egyértelmű esélyese a kiváló játékosokkal teletűzdelt orosz gárda, a pécsiek bíznak benne, hogy meg tudják lepni ellenfelüket, kemény védekezésükkel tudnak néhány kellemetlen pillanatot okozni az oroszoknak.

A PEAC-Pécs programja:

Január 8., 18.00: MBK Ruzomberok - PEAC-Pécs

Január 12., 18.00: PEAC-Pécs - PINKK Pécsi 424

Január 16., 18.00: PEAC-Pécs - Dynamo Moscow

Január 19., 18.00: PEAC-Pécs - WBC Novi Zagreb

Január 22., 19.00: Dynamo Moscow - PEAC-Pécs

Január 27., 20.00: Aluinvent DVTK Miskolc - SKBD Spisska Nova Ves 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben