Hírek

Ingyenes a Dinamo Moszkva elleni találkozó

Kosárlabda

2014. január 14.

A csütörtökön 17.30-kor kezdődő EK-nyolcaddöntőn a belépés ingyenes , a szurkolóknak a csapat ajándékkal kedveskedik, a PSN Zrt. pedig a legtöbb diákot mozgósító iskolának koribelépőket ajánlott fel.

Ingyenes a Dinamo Moszkva elleni találkozó
Január 16-án 17 óra 30-kor dobják fel a labdát az Európa Kupa nyolcaddöntőjében Pécsett. Az Európa Kupa legjobban védekező és legjobban támadó csapatának összecsapását a Sport1 élőben fogja közvetíteni. 

A klub pedig minden a Lauberben szurkoló vendégnek ajándékkal kedveskedik: a felnőtt nézők egy korsó sört, a gyerekek egy hot-dogot kapnak ajándékba. Ezen túlmenően - a PSN Zrt. felajánlásaként - az a pécsi iskola, amely szervezetten a legtöbb diákot mozgósítja az összecsapásra, a megjelent tanulói létszámával azonos mennyiségű (de. maximum 200 db) jégpályabelépőt kap ajándékba!

A PEAC-PÉCS számára kiemelten fontos mérkőzés visszavágóját január 22-én rendezik Moszkvában, a továbbjutásról a pontkülönbség dönt majd.

A Dinamo Moszkva összességében a legponterősebben támadó csapat az Európa Kupában 84,8 ponttal, és ők szedik a legtöbb lepattanót is (45,5). Az asszisztok tekintetében a negyedikek (17,5). 

Bővelkedik a világhírű sztárjátékosokban, az Európa Kupa igazi dream team-je, egyben címvédője is. A legjobbakat vettük sorra.

A sor legelejére mindenképp Tina Charles kívánkozik: ő jelenleg a világ egyik legjobb centere. 2010-ben elsőként draftolták a WNBA-ben, és a szezon végén az év újoncának is választották. A még mindig csak 25 éves játékos a WNBA legértékesebb játékosa (MVP-je) volt 2012-ben. A világ- és olimpiai bajnok center 2011-ben mutatkozott be Európában, a Nadezhda csapatában, majd megfordult a Galatasarayban és a Wisla Krakkóban is. Az Európa Kupában idén ő a negyedik a pontdobók listáján (18,4 ponttal), háromszor ért el dupla-duplát, átlagban 9,8 lepattanót szed. 
A Moszkva második legjobb dobója Ana Dabovics. Milica Dabovicsnak, a szerb válogatott csapatkapitányának húga szintén válogatott, roppant biztos kezű játékos. A kiváló mezőnyjátékos kétpontosokat 68%-kal dobja átlagban, amivel a második legjobb az egész Európa Kupa mezőnyében. Mezőnyből összességében 58,3%-kal céloz, az Istambul Universitesi ellen ebben a szezonban 26 pontot szórt.
Az orosz válogatott center, Tatiana Vidmer 13,2 pontos átlaggal bír, emellé 8,2 lepattanót szed meccsenként. Második a dobásbiztonságot illetően a mezőnyben 61%-kal, és a harmadik a kiosztott blokkok kategóriájában (1,8). 
A szintén világ- és olimpiai bajnok amerikai válogatott Lindsay Whalen 10,4 pontot szerzett az Európa Kupában átlagosan, 4,4 assziszttal pedig a tízedik a rangsorban.
A Dinamo sorának tagja Kristi Toliver, aki 2010-ben megfordult Sopronban is. Ő azonban a tengerentúli légiósokra vonatkozó szabály miatt eddig nem játszott az Európa Kupában, vélhetőleg Pécsre sem utazik el.

 

Ieva Kublinát szerződtette a PEAC-Pécs

 

Újabb játékost szerződtetett a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata: a kiváló lett centerrel, Ieva Kublinával a szezon végéig szóló megállapodást kötött (amennyiben az orvosi, fizikai vizsgálatokon megfelel) a nemzetközi porondon, az Európa-kupában is érdekelt pécsi klub. A 31 éves kosaras a 2012/2013-as idényben a török sztáregyüttesben, a Fenerbahcéban játszott, majd néhány hónappal ezelőtt térdműtéten esett át, s azóta Rigában edzett és tartotta karban magát – és nyilván ott várt egy jó ajánlatra.

– Kublina a műtétje miatt három–négy hónapot hagyott ki, az ősszel nem volt csapata, s ezáltal nyílt lehetőségünk arra, hogy egy ilyen kvalitású, nagy tapasztalattal rendelkező játékost számunkra kedvező feltételekkel magunkhoz édesgessünk – fogalmazott Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy erre más körülmények között valószínűleg nem lett volna esélyük. – A lett válogatott kosaras szerződtetésére azért volt szükségünk, mert centerposzton sebezhetőek voltunk, főleg egy sérülés esetén. Ráadásul rengeteg feladat vár még a csapatra, a Közép-európai Ligában ugyanis bejutott a Final Fourba, a Magyar Kupában ott van a legjobb nyolc között, és áprilisban kezdődik a magyar bajnoki rájátszás is, továbbá az Európa-kupa nyolcaddöntőjében is érdekeltek vagyunk. Magunknak tettük tehát magasra a lécet, de szeretnénk is megfelelni a ránk váró kihívásoknak. Fontos megjegyezni, hogy mindig olyan játékosokat keresünk, akik emberileg is megfelelnek az elvárásainknak, s Kublina ilyen: Győrben együtt játszott vele a mostani csapatunkban szereplő Nagy-Bujdosó Nóra és Raksányi Krisztina, Diósgyőrben pedig Fűrész Diána, s mindhárman pozitív véleménnyel voltak róla. Benne pedig nyilván hasonló vélemény alakult ki rólunk, az eredményeinkről, az itt zajló szakmai munkáról, mert ellenkező esetben biztosan nem minket választott volna.

Ieva Kublina sok csapatnál megfordult már pályafutása során, s kétszer magyar együttesben is kosarazott. Tíz évvel ezelőtt a Miskolc játékosa volt, időben kicsit közelebbi történet a győri légióskodása: itt a 2010/2011-es szezonban Magyar Kupa-bronzérmet szerzett. Szinte bejárta egész Európát, játszott a litván Lietuvasban, a francia Mondevilleben és Bourgesban, a Prágában, legutóbb pedig a Fenerbahcéban. A PEAC-Pécs soron következő mérkőzése, az Európa-kupa nyolcaddöntője szempontjából érdekes információ, hogy szerepelt a Dinamo Moszkvában is, amelyet Zseljko Djokics együttese most csütörtökön fogad.

(forrás: PEAC-Pécs)

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink