Hírek

Nagyot küzdött a PEAC-Pécs

Kosárlabda

2014. január 16.

Hatalmasat küzdött, de nem tudta felborítani a papírformát a PEAC-PÉCS a világsztárokkal teletűzdelt Európa Kupa címvédő Dinamo Moszkva ellen.

Nagyot küzdött a PEAC-Pécs
Közhelyszerű lenne már-már azt írni, hogy a hangulat a régi szép időket idézte, hiszen a PEAC-PÉCS menedzsmentje igazi kosárünnepé varázsolta a Dinamo pécsi fellépését. Volt a felnőtteknek ajándék sör, a gyerekeknek hot-dog, spinning-verseny, tv-közvetítés, régen látott illusztris vendégek a páholyokban, és persze remek hangulat, sok-sok szurkoló a lelátón.

A PEAC friss igazolása a szerdán Pécsre érkező Kublina „természetesen” nem játszott még, távollétében a megszokott kezdő ötössel agresszíven kezdett a PEAC. 2-2 után Reid két palánkos duplájának köszönhetően 8-2-re ellépett a PEAC, ám az ötödik percben 10-10-nél újra együtt volt a két fél. Nagy-Bujdosó triplázott pontosan, de Novikovától megérkezett a válasz, és Toliver kosarával már az oroszok vezettek 15-13-ra. A pécsi lelkeknek szívmelengető volt ahogy a 18 éves Kaposi Pálma szép indításgóllal egyenlített, és mivel Orozovic kihagyta mindkét büntetőjét ez is maradt az első negyed végeredménye (15-15).

Hatalmasat küzdött, apait anyait beleadott a fehér mezes házigazda, Charles és Toliver, a két moszkvai nagyágyú ekkor alig jutott dobóhelyzethez, és a lepattanókat is sikerült jó arányban megszerezni Nagy-Bujdosóéknak. Az oroszok is csíptek, haraptak, kőkeményen dolgoztak a pályán, de ha Orozovicék jobban büntetőztek volna, a 15. percben nem vezettek volna a vendégek 21-18-ra. Persze ehhez az is hozzájárult, hogy Williamsék több közeli dobást is elrontottak ekkor. Grishaeva okozta a legtöbb gondot, a 16. percben 8 pontnál és 8 lepattanónál járt az orosz center. Állandósult a Dynamo vezetése, ám egyetlen pillanatra nem nyugodott bele ebbe a parketten harcoló pécsi hölgykoszorú, és Nevena Jovanovic két sarokból indított hajszálpontos triplájának, valamint a szerb válogatott bedobó pontos büntetőzésének köszönhetően egy perccel a félidő vége előtt egy pontra jöttek fel a pécsiek (28-29).

Az első félidő egyáltalán nem volt tehát szégyellni való a pécsiek részéről, sőt kifejezetten büszkék lehetnek Zeljko Djokic tanítványai az ellenféllel egyforma lepattanózásra, közel azonos szerzett és eladott labdákra, és arra a koncentrált játékra, amit bemutattak.

Kezdett fogyni a szufla a második félidő elején a pécsi oldalon, rövidebbek voltak a dobások, az oroszok kezébe kerültek a lepattanók, és sokkal jobban szabadult a szigorú őrizetből Toliver, aki 5 perc alatt nyolc pontot szerzett, valamint a világklasszis center Charles, így 43-32-re elhúzott a Dynamo. Zeljko Djokic két egymásutánban időt kért, ám Toliver extraklasszis játékával nemigen tudott mit kezdeni együttesünk. A negyed utolsó két percében minden orosz akciót kivédekezett a PEAC, Orozovic és Reid révén pedig szemfüles kosarakat értek el, így 34-47-ről 41-47-re jöttek fel.

Mínusz hatról indult a záró negyed tehát, ahol a két amerikai center kosárváltása után sem csökkent a különbség. Reid cikázott villámként a pályán, szerzett labdát és indításgólt, de ahhoz hogy még közelebb zárkózzon a PEAC kellett volna az is, hogy Latoya Williams közeli dobásait jobb százalékkal értékesítse, a 34. percig 13-ból két mezőnykísérlete volt sikeres. Fűrész dobott triplát a „Kígyó térről”, de Dorosheva két villanásával a 35. percre megint tíz pont lett oda (48-58). Reid „szemtelen” labdalopása után 52-60-ra hozta fel övéit, ám Charles-ék már nem engedték, hogy a pécsi lányok felborítsák a papírformát.

PEAC-PÉCS – Dinamo Moszkva 55-69 (15-15, 13-14, 13-18, 14-22)
Pécs, 2200 néző. V.: Delauné (FRA), Kukelcik (SVK), Erdemli (TUR)

PEAC-PÉCS: Fűrész 5/3, Reid 10, Jovanovic 14/6, Nagy-Bujdosó 8/3, Williams 7. Csere: Kiss -, Orozovic 8, Kaposi 3, Raksányi -. Edző: Zeljko Djokic, Imreh Ajtony

Dinamo Moszkva: Toliver 16, Doroseva 13/9, Abrikosova 4, Grishaeva 12, Charles 16. Csere: Fedorenkova -, Novikova 5/3, Sokolovskaya -, Loginova 3. Edző: Vladimir Shtam, Alexander Ponomarenko

Forrás: www.peacpecs.hu
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben