Hírek

Három pécsi a vívóelitben

Vívás

2014. január 21.

A PTE-PEAC-PSN Zrt. vívói nemzetközi páston bizonyították az elmúlt hetekben, hogy az elvégzett munka meghozza gyümölcsét: Tóth Gergely a kadétok között, Berta Dániel a junior korosztályban, Peterdi András a felnőttek megmérettetésén nyújtott kiemelkedőt.

Három pécsi a vívóelitben

Az év első felnőtt párbajtőr Grand Prix-versenyét Dohában rendezték, amelyen a magyarok közül a pécsi Peterdi András jutott a legtovább, a 153 indulót felvonultató megmérettetésen megszerzett 10. helye pedig a pécsi vívás eddigi legsikeresebb felnőtt eredményének számít. Peterdi a csoportkörben a hat asszó alatt egyszer kapott csak ki, ezzel kiemeltként került a 64-es táblára. A verseny második napján a svájci ellenfelét követően nagy skalpot gyűjtött be, hiszen a tavalyi Európa-bajnok Fiedlert legyőzve került a legjobb 16 közé, ahol a világklasszisnak számító francia Robieri búcsúztatta a pécsi fiút.

- Azt gondolom, hogy jól indult az év, mindkét nap jól ment a vívás. Igen nagy fényűzés és tökéletes körülmények fogadtak minket, egy olyan sportcsarnokban vívtunk, ahol a pástok mellett még műfüves focipálya is volt, de a terem legnagyobb különlegessége abban rejlett, hogy pár perc alatt légmentesíteni tudták a teret, ezzel magaslati edzőtáborhoz alkalmas területet tudtak kialakítani. A sivatag közepén található bevásárlóközpontban vezettük le a feszültséget a verseny után, a hullámvasúttól kezdve a velencei gondolán keresztül még korcsolyapálya is volt a plázában - foglalta össze katari élményeit a PTE-PEAC-PSN Zrt. vívója.
 

A junior korosztályú Berta Dániel Baselben lépett pástra a junior Világkupa aktuális fordulójában, ahonnan veretlenül került a táblára, majd svájci és olasz ellenfelét legyőzve bejutott a legjobb tizenhat közé, ahol német ellenfelét nem tudta legyőzni, így a 10. helyen végzett.

A kadét párbajtőr körverseny pozsonyi, Coupe Du Danube névre keresztelt állomásán mindkét nap nagyon sokan indultak. A fiúk vasárnapi megmérettetésére 268 vívó jelentkezett, a pécsi Tóth Gergelyt a csoportkörben csak egy olasz ellenfele tudta legyőzni. A PTE-PEAC-PSN Zrt. sportolója egy magyar, egy brit és egy belga ellenfél legyőzésével került a legjobb tizenhat közé, azonban lengyel ellenfelén nem tudott kifogni, így a rengeteg induló közül az előkelő 12. helyen végzett.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben