Hírek

Peterdi Bence egészen a dobogóig menetelt

Vívás

2014. január 27.

Egyénileg, illetve csapatban is pástra léptek a PTE-PEAC-PSN Zrt. vívói a hétvégén megrendezett junior párbajtőr országos bajnokságon.

Peterdi Bence egészen a dobogóig menetelt

A férfiak versenyében a 79 induló között Berta Dániel, Peterdi Bence, Győrffy Kristóf és Tóth Gergely is továbbjutott a csoportjából, utóbbi simán került a legjobb nyolc közé, míg Bence és Dani megküzdöttek a negyeddöntőért, egy tussal kerekedtek felül ellenfelükön. Kristóf a legjobb tizenhatba jutásért kapott ki. Az elődöntőért Bertának nagy riválisával, Cho Taeunnal, Tóthnak pedig Buta Leventével kellett megmérkőznie, sajnos mindketten 15-10-re vesztették el az asszójukat. A legtovább Peterdi Bence jutott, akinek bronzérmet akasztottak a nyakába az eredményhirdetésen. A legkisebb Peterdi ezzel élete eddigi legjobb eredményét érte el. A pécsiek további eredményei: Tóth Gergely 6., Berta Dániel 7., Győrffy Kristóf 25., Molnár Levente 42., Kajli Ákos 57.

A nők 74-en álltak pástra, a pécsiek közül Provender Roxána és Hajdu Réka kezdtek szépen a csoportban. Szerencsétlen módon a 32-be jutásért Öhlmüller Saroltát a táblán klubtársa, Réka ejtette ki, Roxit pedig egy öttusázó búcsúztatta. Réka a nyolcba jutás során esett ki, s a 12. helyet szerezte meg. Provender a 38; Öhlmüller az 54. helyen végzett.

A csapatverseny során a pécsi junior férfi válogatott csapaton (Berta Dániel, Győrffy Kristóf, Peterdi Bence, Tóth Gergely) kifogott a VASAS SC 2, így az ötödik helyen végzett, míg a kettes számú férfi csapat (Kajli Ákos, Molnár Levente, Szekszárdi Balázs) a kilencedik lett. A nők csapatversenyében a Provender Roxána, Hajdu Réka, Öhlmüller Sarolta és Tombory Liza alkotta gárda ügyesen a nyolcba jutott, ahol a VASAS SC 45/31-re nyert, és sajnos a helyosztók során sem járt sikerrel a csapat, így a nyolcadik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Fotó: www.pecsivivas.hu 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink