Hírek

Berta előreugrott a világranglistán

Vívás

2014. február 17.

Budapesten rendezte a Magyar Vívó Szövetség a Héraklész Junior Világkupát, amelyen a PTE-PEAC-PSN Zrt. négy versenyzője is pástra állt a 160 fős mezőnyben.

Berta előreugrott a világranglistán

A csoportfordulóból Berta Dániel veretlenül, Győrffy Kristóf, Peterdi Bence és Tóth Gergely egyaránt négy győzelemmel és két vereséggel jutottak tovább. Győrffy a 128-as táblán búcsúzott, így a 70. helyen végzett, Tóth Gergely és Peterdi Bence a 64-es táblán nem jutott túl, ezzel holtversenyben a 46. pozícióban fejezték be a megmérettetést. Berta előbb orosz, majd belga, norvég és magyar ellenfelét győzte le, az elődöntőben pedig újabb orosz maradt alul Danival szemben, a pécsi fiú kiváló vívással 15-2 arányú győzelmet követően került a fináléba, ahol izgalmas asszót követően egyetlen tussal maradt alul Berta Bányai Zsomborral szemben. A PTE-PEAC-PSN Zrt. párbajtőrözője a világkupán elért második helyével a jelenlegi kilencedikről a harmadik pozícióba kerül a világranglistán.

Peterdi András a heidenheimi felnőtt férfi párbajtőr világkupán 258 induló között a selejtezőben négy győzelemmel és két vereséggel jutott a főtáblára. Elsőkért szerb ellenfelén lépett túl, majd egy német párbajtőrözőt győzött le, a 64 közé jutásért pedig 15-13-as győzelmet aratott dán riválisával szemben. Andrást egy olasz vívó állította meg a 32-be kerülésért vívott asszóban, azonban a világbajnok négyesből sérülés miatt hiányzott Imre Géza és Boczó Gábor, ezért Peterdi a csapatversenyben bizonyíthatott Rédli András, Somfai Péter és Szényi Péter társaként. A 16 közé kerülésért könnyen léptek túl Puerto Rico gárdáján, a nyolcba kerülésért már nagyobb volt a csata, mindössze egyetlen tussal sikerült a magyaroknak megverniük Egyiptom legjobbjait. A  negyeddöntőben azonban fordult a szerencse és a lengyel csapat jutott tovább a magyarok ellen. A helyosztók során a Venezuela elleni vereség és a Németország elleni győzelem a hetedik helyre juttatta a magyar csapatot. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben