Hírek

Bronzérmes a párbajtőrcsapat

Vívás

2014. február 24.

Észtországban egyéniben ugyan nem jutott a legjobb 16 közé Peterdi András, azonban a csapatversenyben társaival felállhatott a dobogó második fokára. Tóth Gergely pedig 27. lett a kadet Európa-bajnokság egyéni versenyében.

Bronzérmes a párbajtőrcsapat

Február 26.:

Nagy csatában maradt alul a magyar kadet csapat a jeruzsálemi Eb elődöntőjében, így Tóth Gege, Siklósi Gergely, Esztergályos Patrik és Bakos Bálint a bronzéremért vívhatott, amelyet a franciák ellen magabiztosan gyűjtött be. 

Azonban az Európa-bajnokságnak pécsi szempontból ezzel még nincs vége, hiszen Berta Dániel szombaton a juniorok között lép pástra, először egyéniben, majd hétfőn csapatban is. 

Gratulálunk a kadet fiúknak és szurkolunk Daninak!KORÁBBAN ÍRTUK:


A Tallinban megrendezett felnőtt férfi párbajtőr világkupa egyéni küzdelmeire 237 induló nevezett, a PTE-PEAC-PSN Zrt. sportolója, Peterdi András a csoportfordulóból négy győzelemmel és két vereséggel jutott tovább, így a 256-os táblát a negyvenhatodik pozícióból kezdhette. Először olasz, majd izraeli ellenfelét győzte le, a legjobb 32 közé pedig kiélezett küzdelmet követően jutott, 12-11-re verte az orosz Sukhovot. Andrást a holland Verwiljen állította meg. Az észt világkupa csapatversenyében a Somfai Péter, Szényi Péter, Rédli András, Peterdi András összetételű gárda a dobogó második fokára állhatott fel, miután a huszonkilenc nemzetet felvonultató viadalon sorra verte ellenfeleit: Izraelt (24-15), Kínát (39-17), Franciaországot (43-35). A tábla alsó ágán az olasz együttes jutott a fináléba, ahol egyetlen tussal ugyan, de megverte a magyar gárdát.

Február 22-március 4. között Jeruzsálemben rendezik a kadet és junior vívók Európa-bajnokságát, amelyen két pécsi sportoló is pástra lép. Tóth Gergely február 24-én mérkőzött meg egyéniben, a 16 közé jutásért honfitársa, Siklósi Gergely nagy csatában állította meg a PTE-PEAC-PSN Zrt. sportolóját, mindössze egyetlen tus döntött a két fiú között. Gege így a 27. helyen végzett. A junior párbajtőrözők - a világranglistán harmadik Berta Dániellel az indulók között - március 1-jén küzdenek meg egymással, a csapatverseny pedig egy nap pihenő után következik.
 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben