Hírek

Újabb aranyérem Berta nyakában

Vívás

2014. március 5.

A Jeruzsálemben zajló kadet és junior Európa-bajnokságon az egyéni kilencedik helyét követően a PTE-PEAC-PSN Zrt. vívója, Berta Dániel csapatban felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Újabb aranyérem Berta nyakában

A junior versenyszámban Berta Dániel a 89 fős egyéni megmérettetésen a csoportforduló során öt győzelemmel és egy vereséggel kezdett. A táblán brit és izraeli ellenfeleit verte, de a legjobb nyolc közé nem sikerült bekerülnie, miután honfitársa, Hamar Balázs 15-12-es arányban megverte a pécsi sportolót. Dani ezzel a 9. helyen végzett összesítésben.

A csapatversenyben azonban hengereltek a magyar fiúk. A Bányai Zsombor, Hamar Balázs, Berta Dániel, Cho-Taeun Sándor alkotta gárda magabiztosan verte Törökországot, Franciaországot, majd a legjobb négy között Spanyolországot. A döntőben 45-36 arányban győztek a magyarok Ukrajna ellen, ezzel a magyar fiúk felállhattak a dobogó legmagasabb fokára.

- Az egyéni versenyt kicsit sajnálom, hiszen jól vívtam a csoportkörben, élveztem is a verseny hangulatát, de a későbbi bronzérmes Hamar Balázs megállított a legjobb nyolc közé jutásért. Emellett természetesen utólag nagyon örülök a kilencedik helynek is, Európa-bajnokságon eddig ez a legjobb egyéni eredményem. A csapat viszont egyszerűen szenzációs volt, szinte hibátlanul vívtunk Európa legjobbjai ellen. Mindenki nagyszerű formában volt, ez egy remek, összeszokott gárda. Azt gondolom, hogy ez az Európa-bajnokság jó erőfelmérő volt az április eleji világbajnokságra - mondta az újdonsült Európa-bajnok, Berta Dániel. 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben