Hírek

Fodróczi az olimpiai bajnokkal tréningezett

Kajak-kenu

2014. április 4.

A tavasz beköszöntével megkezdődött a kajakosok számára a szezon az orfűi tavon. A PKKC-PSN Zrt. sportolói egy edzőtáboron már túl vannak, de a versenyekig még rengeteg evezés és tréning vár rájuk.

Fodróczi az olimpiai bajnokkal tréningezett

Március elején Horvátországban edzőtáboroztak a PKKC-PSN Zrt. kajakozói, hiszen ugyan az időjárás a téli hideghez képest már enyhébb volt hazánkban is, de a vízfelület még alkalmatlan volt az evezésre. Csaba András edző szerint eredményes volt a táborozás 9 napja.

- Nagyjából 250 kilométert eveztek a gyerekek a horvát vizeken, március 17. óta pedig már Orfűn tréningezünk. Fodróczi Vilmosnak, a tavalyi Universiadén 5. és 6. helyezett kajakosnak lehetősége volt Sevillában edzőtáborozni a Honvéd egyik csapatával. Nagyjából 700 kilométert evezett Spanyolországban, sajnos az anyagi háttér nem tette lehetővé, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjával Abu Dhabiban készüljön, de így is a tavalyi világbajnokság harmadik helyezettjével, Dombvári Bencével és az olimpiai bajnok Kökény Rolanddal edzhetett - nyilatkozta Csaba András.

Május harmadikán az orfűi vízisport évadnyitóval kezdődik a szezon, amelyre vízi felvonulással, bemutató edzésekkel és versenyekkel készülnek a különböző vízisportok képviselői. A PKKC-PSN Zrt. három válogatott kajak-kenussal is büszkélkedhet, a serdülő korosztályú Szigethy Virág női kenuban idén is esélyes az Olimpiai Reménységek Viadalára való kijutásra, ahol tavaly az előkelő harmadik helyet szerezte meg 200 méteren. Czakó Dorina szintén a serdülők között evez, a tavaszi alapozó edzéseken már kerettagként vehet részt, amellyel növekedtek az esélyei a nemzetközi versenyeken való rajthoz állásra. Fodróczi Vilmos az U23-as korosztály tagja, idén két világbajnokságra is megszerezheti az indulás jogát, így ha jól teljesít, az egyetemi és az U23-as vb-n is összemérheti tudását társaival.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben