Hírek

Táltosok a pogányi terepen

2014. április 4.

Április 12-én, Pogányban első alkalommal rendez akadályfutóversenyt a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület.

Táltosok a pogányi terepen

A világ egyik legnépszerűbb extrém tömegsport-versenyéhez, a Spartan Race-hez hasonlóan a Táltosfutásra nevezőknek is nagy szintkülönbségű terepen kell leküzdeniük az akadályokat.

Szombaton 11 órakor rajtol el Pogányban a mezőny, a versenyre négyfős gárdák jelentkezését várják, amelynél legalább egy hölgynek is rajthoz kell állnia, emellett egyéni és 3-6 fős családi gárdák nevezésére is számítanak (www.pecsitestkultura.hu). Az érdeklődők az egyéni megmérettetésen fejenként 2000, a csapatok 8000, a családok pedig 6000 forintért vehetnek részt.

 A 7 kilométeres távon 10-12 épített, és 6-8 természetes akadályt kell leküzdeniük a sportolóknak. A szervezők az akadályokat két csoportra osztották, a kötelezők közé a rönk- és akadályfutás mellett a tárgyak cipelése, a szöges drót alatti kúszás, a pókháló és a vizesárok tartozik. A nem kötelező akadályokat legalább egyszer mindenkinek meg kell próbálnia leküzdeni, aki nem tudja a szalmabála, palánk, majomlétra, csőben kúszás gyakorlatok közül valamelyiket teljesíteni, annak büntető burpee-ket (a hadseregben az állóképesség gyors felmérésére használták a gyakorlatot, amely a négyütemű fekvőtámaszra hasonlít - a szerk.) kell csinálnia az akadály teljesítésével arányosan. A csapatban indulók segíthetik egymást az átjutásban, de más külső segítség nem vehető igénybe. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben