Hírek

Büntetőkkel kaptak ki a magyar pólósok

2014. április 16.

Horvátország 7-7-es rendes játékidőt követően, büntetőkkel legyőzte a magyar válogatottat Pécsett, a férfivízilabda Világliga-selejtezők utolsó fordulójában.

Büntetőkkel kaptak ki a magyar pólósok

Magyarország - Horvátország 

9-10 (2-3, 1-1, 2-2, 2-1 – 2-3) - büntetőkkel

Vízilabda, férfi Világliga-selejtező, Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda.
A magyar góldobók: Vámos 3, Hosnyánszky 2, Bátori, Tóth M. 1-1, illetve a büntetődobók közül Angyal és Hosnyánszky volt eredményes

A kedd esti összecsapáson, amelyet a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. közreműködésével, az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában teltház előtt rendeztek meg, Benedek Tibor szövetségi kapitány javarészt fiatalok alkotta csapatot küldött a vízbe. A gárdából a tavaly vb-aranyérmes társaságból hatan is hiányoztak, igaz, az ötkarikás bajnok riválisnál is akadtak jeles hiányzók.

 

Benedek Tibor, a magyar válogatott kapitánya:

- Alapvetően elégedett vagyok a mérkőzéssel, azt kaptam, amit vártam, a csapat nagyon jól küzdött, jól hajtott. Az a baj, hogy az elején kicsit túlbonyolítottam a támadást, ezt nem kellett volna. A nemzetközi mezőnyben kevésbé vevők a kétcenteres játékra, messze nem érkezik annyi ítélet, mint itthon – a klubok talán jobban is csinálják ezt, de összességében mégiscsak tény, hogy a fórjaink többségét az egycenteres játékkal sikerült kiharcolni. Az, amiről a horvát edző beszélt, hogy végig vezettek, voltaképpen igaz – ám ez leginkább azért volt lehetséges, mert az első két negyedben nem igazán ment a támadás. Aminek viszont én örülök – és emiatt ő alighanem ideges, csak nem beszélt róla –, hogy rendre visszajöttünk, a kulcspillanatokban kellően erősek voltunk lelkileg, ezért lett döntetlen a mérkőzés. Hogy a végén ezúttal elveszítettük a büntetőpárbajt, arra azt mondhatom: szívesen odaadom ezt a meccset egy igazi tétnél kivívott sikerért. 
Úgy gondolom, jól, elégedett voltam mindenkivel – ugyanakkor hadd szögezzem le: nem egyetlen mérkőzés alapján döntök. Viszont azt szeretném – és ezt látom is a játékosokon –, hogy már a tizenhétbe kerülés is valódi rangot jelentsen, nyáron pedig igazi harc legyen az Eb-csapat tizenhárom helyéért. A három védőnkkel voltam elsősorban elégedett, továbbá ki kell emelnem, Bedő Krisztiánt, aki hosszú idő után ma először ismét kiemelkedően játszott. 
Négy kőkemény negyed után nem olyan egyszerű öt méterről belőni a labdát. Ez kiderült kint is, itt is. Most Decker Attila is jól teljesített, a horvát kapus viszont kifejezetten ötös specialista. A válogatottunknak ez volt a harmadik büntetőpárbaja, és régóta mondom: erre igenis készülni kell. Készülni kell, mert biztosak lehetünk benne, több meccs is így fog eldőlni a nyári nagy tornákon, az egyenes kieséses szakaszban. Persze, lehet mondani, hogy ötösökkel nyerni már szerencse kérdése – ám összességében az egyik csapat győztesen fejezi be a mérkőzést, és nyilván nem a véletlen dönt arról, hogy melyik.


Forrás: mvlsz.hu
FOTÓ: Hubay József KORÁBBAN ÍRTUK:


Szerda délelőtt bő két óra alatt valamennyi értékesíthető belépő az utolsó darabig elkelt az április 15-ei Magyarország - Horvátország férfivízilabda Világliga-selejtezőre, amelynek a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszoda ad otthont - ennek szellemében a jegyértékesítésre vonatkozó minden korábbi információnk érvényét veszti!


Tisztelt belépőjeggyel rendelkező Szurkolók!

Örömünkre szolgál, hogy Önöket is az április 15-én, 19.00 órakor kezdődő Magyarország - Horvátország 
férfivízilabda Világliga-selejtező nézői között köszönthetjük.

 Az alábbiakban a mérkőzéssel kapcsolatos néhány praktikus és fontos tudnivalót osztunk meg Önökkel.

 - A találkozóra a kapunyitás 15-én 18.00 órakor.

 

 - A megvásárolt belépőkkel az uszodába a belépés nem a főbejáraton, vagyis az aulán keresztül, hanem kizárólag az uszoda északi oldalán lévő parkolón és a lelátó északi oldali bejáratán keresztül történik.

  - A bejárat után kérjük, kísérje figyelemmel a lelátókon elhelyezett szektorszínezést, és ülőhelyét saját belépőjegye alapszínei (kék, piros, zöld) szerint megközelíteni.

  - A szektorokon belül konkrét helyszámozás már nincs, a helyek elfoglalása tetszőlegesen, érkezési sorrendben történik.

  - A találkozó alatt az uszoda aulájában lévő büfé, illetve az uszoda mosdói felé nem lesz a szurkolói lelátóról átjárási lehetőség; ugyanakkor a lelátó északi oldali lelátói mögött mobil büfé, illetve mobil mosdó áll majd az itteni szektorokban helyet foglalók rendelkezésére.

  - A mérkőzés délutánján-estéjén a Szendrey Júlia utcát észak felé teljes hosszában, az abból nyíló Erreth Lajos utcát pedig nyugat felé a Hőgyes Endre utcáig egyirányúsítják.

  - Ugyanekkor a Szendrey Júlia utca keleti oldalán, valamint az Erreth Lajos utcában a Hőgyes Endre utcáig mindkét oldalon megállási tilalom lesz érvényben.

  - A szurkolók számára parkolási lehetőség az Erreth Lajos utcában (bejárat a Szendrey Júlia utcától 15 méterre, az északi oldalon nyíló vaskapun) a Klinika területén e célra fenntartott parkolóban nyílik (ingyenes) lehetőség - ennek korlátozott száma miatt ugyanakkor kérjük, aki teheti, tömegközlekedéssel/gyalog érkezzen.

 

 Kérjük, az érkezéskor, parkoláskor, az uszodába történő belépéskor vegyék figyelembe az Önöket segítő biztonsági személyzet (rendőrség, közterület-felügyelet, Brill Security, hostessek) kéréseit, utasításait!


 A mérkőzésre jó szurkolást kívánunk, hajrá, Magyarország!

 A PSN Zrt. vezetősége


KORÁBBAN ÍRTUK:

Véletlen, de szimbolikussá vált: Szivós Márton fotója díszíti a jövő keddi magyar - horvát Világliga-selejtező plakátját. Marci továbbra is a csapat része. Információk a válogatott pécsi "kirándulásáról".

Világliga, európai csoportselejtezők, utolsó forduló

B csoport

2014. 04. 15., kedd, 19.00:
Magyarország - Horvátország (DIGIsport, vlv.hu)

A meccset az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában rendezik meg, a két játékvezető: Schlunz (német), Zurek (szlovák).

Az utolsó fordulóban Görögország szabadnapos.

A B csoport állása:

1. Magyarország 8,

2. Görögország 5,

3. Horvátország 2 pont.

A fentiekből kitűnik, hogy Magyarország már megnyerte csoportját és részvevője a Világliga szuperdöntőjének (Dubaj, június 16-21.).

Ennek ellenére fontos meccs lesz a keddi. A magyar csapat a Világligában veretlen, s most hat világbajnoka nélkül száll vízbe, ami bizonyítási lehetőséget jelent az Eb-csapatba bekerülni szándékozó fiatalok számára.

Benedek Tibor szövetségi kapitány már kihirdette a horvátok elleni csapatot:

Decker Attila, Lévai Márton (kapusok),

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, adaras Norbert, Tóth Márton, Török Béla, Vámos Márton (mezőnyjátékosok). (Hétfőtől a csapattal lesz, de a meccsen nem játszik Varga Dániel és Varga Dénes, a Primorje Rijekában szereplő két olimpiai és világbajnok.)


A válogatott vasárnap délután utazik a baranyai megyeszékhelyre. A vasárnap esti edzés (19.00-20.30) a meccs színhelyén nyilvános és ingyenes, a csapat várja a szurkolókat, de a bejutásnál elsőbbséget élveznek a pécsett sportoló, vízilabdázó gyerekek.

A meccset a DIGIsport élőben közvetíti, a vlv-n a megszokott szöveges élő tudósítással jelentkezünk.

A mérkőzésre egységesen 5500 forintért váltható (erősen korlátozott számban, épp ezért egy fő legföljebb két belépőt vásárolhat!) belépőjegy a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Pénztárnyitás szerdán, 10.00 órakor, jegyárusítás 12.00 óráig!KORÁBBAN ÍRTUK:


A mérkőzés kapcsán Pécsett tartott sajtótájékoztatón Pécsett járt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok pólós, a válogatott szövetségi kapitánya, hogy beszámoljon a részletekről.


- Bizonyos, hogy Pécsen még nem volt olyan súlyú vízilabdameccs, mint amilyen április 15-én lesz az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, azaz a Hullámfürdő fedett létesítményében – jelentette be Csizi Péter alpolgármester az Abayt működtető kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatójával, Vári Attilával és Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánnyal közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

- Bár a magyar válogatott számára már nem lesz tétje a mérkőzésnek, hiszen ott leszünk a Világliga legjobbjai között júniusban a nyolcas döntőn Dubajban, viszont remek felkészülés lesz a fiatal pólósaink számára a nyári Európa-bajnokság előtt – mondta a világ minden idők egyik legsikeresebb pólósa, a szövetségi kapitányként dolgozó Benedek Tibor.

Hozzátette: a magyarok számára különösen fontos lesz az Európa-bajnokság, ugyanis azt itthon rendezik, azaz mindent meg kell tenni majd a végső győzelemért.Vári Attila azt mondta, a Világliga-mérkőzésre 5.500 forintba kerülnek a jegyek, amelyeket a sportcsarnokban lehet megvenni április 9-én délelőtt 10 órától. Nem árt sietni viszont az érdeklődőknek, hiszen összesen 300-an férnek be a létesítménybe. Jó hír viszont, hogy a tévé előtt is követhetőek lesznek a pécsi események. A Digisport élőben közvetíti a meccset.

Csizi Péter azt mondta, Pécs számára a presztízsen kívül azért is fontos a mérkőzés megrendezése, mert ezzel növelhetik a kicsik számára a vízilabda vonzerejét. Hozzátette: már ma is százötvenen vesznek részt a pólóutánpótlásban a városban.


A mérkőzésről tudósítani szándékozó újságírók a következő linken keresztül akkreditálhatják magukat az összecsapásra:

http://waterpolo.hu/akkreditacio


Bővebb információk, videók:

http://vlv.hu/video/23072/benedek-tibor-a-vilagligarol-pecs-2014-04-03

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink